hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ben Kızımı Vermem" takvimleri satışta

    Ben Kızımı Vermem takvimleri satışta
    expand

    Gelin dergisinin 9. yılı kapsamında "Ben Kızımı Vermem" projesi çerçevesinde hazırlanan takvimler tanıtıldı. 9 ünlü sanatçınınfotoğraflarının yer aldığı takvimlerin satışından elde edilecek gelir, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğine bağışlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelin dergisinin 9. yılı kapsamında "Ben Kızımı Vermem" projesi çerçevesinde hazırlanan takvimler tanıtıldı.

    Derginin imtiyaz sahibi ve projenin mimarı Nurten Bayır "çocuk gelinler" konusunun Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu ifade ederek, "Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin çalışmalarının sonucunda görüyoruz ki, yozlaşmış değerler gereği sırf yetişkinler rahatlasın diye çocuk yaştaki kızlar evlendiriliyor. Kızların çocuklukları ellerinden alınıyor. Büyümelerine fırsat verilmeden, yaşlı, üzgün ve hayalleri sonlandırılmış kişilere dönüştürülüyorlar" diye konuştu.

    Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin "Çocuk Gelinler Olmasın" projesine katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını kaydeden Bayır, şöyle devam etti:
    "Ne yazık ki Türkiye'de yapılan araştırmalar, her 3 kadından birinin çocuk yaşta evlendirildiğini gösteriyor. Hangi gerekçeyle olursa olsun 18 yaşından küçük yaşta evlenmek hem tıbbi hem de sosyolojik açıdan uygun değil. Hatta uluslararası değerlendirmeler bu durumu kadına şiddet olarak yorumluyor. Biz, çocuk gelinler konusunun kamuoyuna daha sık taşınmasını istiyoruz. Bu konuda bilincin artmasını ve yasal düzenlemelerin uygun hale getirilmesini istiyoruz. Bu inançla yola çıktık. Konuya duyarlı ünlü isimler, konu ile ilgili hazırladığımız takvim için bize destek verdiler."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Etkinlikte daha sonra, fotoğraf sanatçısı Ahmet Gül'ün objektifine çocuklarıyla birlikte poz veren Hakan Yılmaz, Tan Sağtürk, Ebru Cündübeyoğlu, Neşe Erberk, Ece Doğulu, İdil Çeliker, Burçin Orhon, Burhan Şeşen ve Yeşim Salkım'ın yer aldığı takvimler davetlilere tanıtıldı.

    Burhan Şeşen ve Yeşim Salkım'ın şarkılarıyla renk kattığı gece, projeye katkı sağlayanlara plaket verilmesinin ardından sona erdi.

    Satışından elde edilecek gelirin tamamının Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğine bağışlanacağı takvimler, Gelin dergisinin internet sitesinden de satın alınabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow