hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnekleri aç kalan aile açlık grevinde

    İnekleri aç kalan aile açlık grevinde
    expand

    Burdur'da İğdir Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden 3 yıldır verdiği sütün parasını alamadığını iddia eden Veysel Türkan, yem alacak parası olmadığı için 36 büyükbaş hayvanın aç kaldığını söyledi. Hayvanlarına yem veremeyen Türkan, eşi Meryem, oğlu Bayram ile birlikte açlık grevine başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeşilova İlçesi'ne bağlı İğdir Köyü'nde oturan 48 yaşındaki Veysel Türkan, köyünde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyor.

    Yeşilova Yetiştiriciler Birliği'ne üye olan Türkan'ın 36 ineği bulunuyor. Türkan, ineklerden elde ettiği sütü İğdir Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne satarak ailesinin geçimini sağlıyor.

    3 yıldan bu yana kooperatifin kendisine ödeme yapmadığını ileri süreren Veysel Türkan, yem alacak parası kalmadığı için hayvanlarının aç kaldığını söyledi.

    Komşularının yardımı ile birkaç gün idare ettiğini anlatan Türkan, yardımların kesilmesiyle birlikte hayvanların açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

    Türkan, yetkililere sesini duyarmak için ailesiyle birlikte açlık grevine başladığını kaydetti.

    Eşi 40 yaşındaki Meryem, oğlu 23 yaşındaki Bayram ile 2 gün önce açlık grevine başlayan Veysel Türkan, durumdan etkilenen kızı 6 yaşındaki Beyza'nın da yemek yemediğini söyledi.

    Kooperatiften toplam 34 bin lira alacağı bulunduğuna işaret eden Türkan, kooperatifin hem süt parasını vermediğini hem de yem listesinde kendisini yem almış gibi gösterdiğini iddia etti.

    Kooperatif Başkanı: ''Alacağı yok''

    İğdir Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Bilir ise Veysel Türkan'a herhangi bir borçlarının bulunmadığını ileri sürdü. Bilir, Türkan'ın kooperatife en son Ekim 2011'de süt verdiğini dile getirdi. Bilir, "Bu sütün ödemesi de yapıldı. İddialar asılsız. Bizden bir alacağı yok" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow