hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oscarlı yönetmenin oğlu Müslüman oldu!

    Oscarlı yönetmenin oğlu Müslüman oldu
    expand

    Oscarlı yönetmen Oliver Stone'un oğlu Sean Stone, belgesel çekmek için gittiği İran'da Müslüman oldu. Şiiliği seçen 27 yaşındaki Amerikalı genç yönetmen, amacının "Batı'ya İslam'dan korkmayın mesajı vermek" olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sean Stone, belgesel çekmek için gittiği İran'da Müslüman oldu. 27 yaşındaki Amerikalı genç yönetmen Şiiliği seçti.

    İsfahan kentinde kameralar karşısına çıkan Stone, amacının İslam'ın batı'daki imajını yeniden inşa etmek olduğunu söyledi.

    Stone, "Batı'da özellikle ABD'de büyük bir korku var. Müslümanlar yabancı olarak görülüyor. İslam'ı seçerek şunu söyleyebiliyorum: Bakın korkulacak bir din değil. Yapmak istediğim bu. Bunu tüm Amerikalılara göstermek istiyorum" dedi.

    Sean Stone'a göre İslamiyet'i seçmesi, Hristiyanlığa ve Yahudiliğe arkasını döndüğü anlamına gelmiyor:

    Stone, "Benim asıl derdim bu muhteşem dinleri birleştirerek kültür ve gelenek farklılıkları olsa da hepimiz aynı kaynaktan ve aynı tanrıdan geliyoruz diyebilmek. İnsanlar arasında her zaman farklılıklar olacaktır. Ama biz asıl kökene bakmalıyız. Ne yapıyoruz biz burada? İnsanlığa fırsat vermeli ve birbirimize yardım etmeliyiz" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genç Stone ülkesinden gelecek tepkilerden ise çekinmiyor, "Maalesef Amerika'da Müslümanlara karşı antisemitizmin ters versiyonu var. Ve elbette bazıları benim kaybettiğimi, aldatıldığımı ya da şiddet dinini seçtiğimi söyleyecektir" dedi.

    Son yıllarda Amerikan karşıtı liderlerle belgesel yapmasıyla öne çıkan baba Stone da durumdan rahatsız değil.

    Tahran yönetiminin nükleer programını da savunan genç Stone, bir an önce İran tarihi ve kültürü hakkında film yapmak istiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow