hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tedavi ettiği karaca başına dert oldu

    Tedavi ettiği karaca başına dert oldu
    expand

    Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde yaralı bulduğu karaca yavrusunu tedavi eden, doğaya salındıktan sonra insana alıştırıldığı için ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında tazminat davası açılan Vahşi Hayat Derneği Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Cemal Gülas'ın yargılanmasına devam edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çamlıhemşin İlçesi Boğaziçi Köyü'nde 2 yıl önce köylüler tarafından ayağı kırık halde bulunan karaca yavrusu, tedavisi için aynı köyde yaşayan Vahşi Hayat Derneği Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Cemal Gülas'a getirildi. Gülas, çağırdığı veterinere tedavisini yaptırdığı ve adını "Bambi" koyduğu karacayı bir süre gözetim altında tuttu. Tedavisinin ardından doğaya salınan karaca, 2010 yılının Kasım ayında bu kez avcılar tarafından vuruldu. Köylüler, yine yaralı halde buldukları karacayı Cemal Gülas'a getirdi ancak yavru bu kez kurtarılamadı.

    Karacayı vuranları bulamayan, bu nedenle işlem yapamayan dönemin Rize Çevre ve Orman Müdürlüğü, yabani hayvanı alıkoyduğu, kendilerine haber vermediği ve tedavi süresince insana alışarak yabani özelliğini kaybeden karaca yavrusunun vurulmasına neden olduğu iddiasıyla Gülas hakkında 3 bin 250 TL tazminat talebiyle dava açtı.

    Davanın bugün görülen ikinci duruşmasında Gülas, iddiaları reddetti. Konuyla ilgili açıklama yapan Gülas, Vahşi Hayat Derneği'nin kuruluş amaçları arasında yaralı ve insan eline geçmiş vahşi hayvan yavrularının beslenerek tekrar doğaya kazandırılmasının yer aldığını hatırlatarak, yaralı karaca yavrusunun tedavisinin ardından doğaya salındığını belirtti.

    Tanıkların karacanın tedavisinin doğal ortamında yapılıp doğaya salındığı yönünde verdiği ifadelerden sonra duruşma, 25 Nisan tarihine ertelendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow