hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prensten kötü haber

    Prensten kötü haber
    expand

    Avusturya Alpleri'nde çığ altında kaldıktan sonra hastaneye kaldırılan Hollanda Prensi Johan Friso'nun “bilincinin bir daha yerine gelmeyebileceği" haberi Hollanda'yı üzdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prens'in tedavi gördüğü Insbruck Hastanesi'nde kafa travması bölümünden Doktor Wolfgang Kohler konu hakkında yaptığı "Bu aşamada Prens Friso'nun bilincini bir daha kazanıp kazanamayacağını söylememiz mümkün değil. Her halükarda aylar veya yıllarca sürecek nöroloji bir rehabilitasyon gerekiyor. Kar altında geçirdiği zaman nedeniyle beynine yeterince oksijen gitmemiş. Bu da beyinde büyük hasar ve 50 dakika süren bir kalp krizi yaratmış. Kalbinin tekrar çalıştırılabilesi için yapılan müdahale 50 dakika sürdü. Bu süre çok çok fazla" açıklaması Hollanda'da büyük üzüntü yarattı.

    Prens'in tekrar eski sağlığına kavuşma ihtimalinin çok zor olduğunu düşünen Hollandalılar, radyo ve televizyonlarda yapılan özel programlar ile Kraliçe ailesine destek olmaya çalışıyor.

    Kraliçe ailesi, Prens'in tedavisine Hollanda'da devam edilebilmesi için çalışmalara başlarken, uygun bir hastanenin bulunamaması sıkıntı yaratmaya başladı.

    Hollanda Kraliçesi Beatrix'in ikinci oğlu olan 43 yaşındaki Prens, Lech am Arlberg bölgesindeki lüks kayak merkezinde geçen hafta çığa yakalanmış ve kar altında 20 dakika kalmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow