hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esrarengiz ışık paniği!

    Esrarengiz ışık paniği
    expand

    Iğdır’ın Aralık ve Erzurum’un Oltu ilçelerinde akşam saatlerinde gökyüzünde görülen ışık paniğe neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Iğdır’da saat 21.30-22.00 sıralarında gökyüzünde görülen ışıklı bir cisim paniğe neden oldu. Işıklı cisim yavaş yavaş gökyüzünde kaybolup arkasında duman izi bıraktı. Aralık ilçesinde daha fazla görülen ışık ve dumandan etkilenen iki kişi göz yanması ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye gitti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yarın Iğdır’a yapacağı ziyaret öncesi görülen ışıkla ilgili olarak açıklama yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, bunun metoorolojik bir cisim olduğunu söyledi. Vali Çiçek, benzer ışığın Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de görüldüğünü bildirdi.

    Öte yandan Erzurum’un Oltu ilçesi ile Cengelli köyünde görülen ışıkla ilgili vatandaşlar, "Gökyüzünde bir ışık topu görüldü. Bir süre sonra çember halini aldı ve sonunda dumana dönüştü. Alev topu gibiydi, yeryüzüne iner gibi oldu" diye konuştular.

    Rusya'nın füze denemesi mi?

    Bu arada, vatandaşların kaydettiği görüntüleri izleyen Ankara Üniversitesi Rasathanesi Müdürü Doç.Dr. Birol Gürol,  ışıklı cismin bir füze denemesi olabileceğini açıkladı.

    Gürol, şunları söyledi :

    "Öncelikli olarak bu cismin bir füze denemesi ile görülebilecek bir özelliğe sahip olduğunu söyleyebilirim. Nedeni ise çekilen görüntülerden birinde cisimden muhtemelen çıkan gazın girdap yapıya sahip olduğu bu ise cismin büyük ihtimalle yükselirken dönerek hareketi sonucu ortaya çıktığı söylenebilir.  Bunun ardından kısa bir süre sonra zaten cisimden gelen ışık azalıyor ve yok oluyor. Muhtemelen atılan füze bir olabilir. Yakıtının tükenmesi sonucunda görünmez hale geliyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan Rusya'daki 'Ria Novosti' adlı haber ajansı ise Rusya'nın stratejik füze programı çerçevesinde füze denemesi yaptığını açıkladı.

    Açıklamada, Rusya'nın güneyindeki Astrakhan'dan 'Topol ICBM' tipi füzenin ateşlendiğini ve  Kazakistan'daki hedefine ulaştığı belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow