hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vatikan'ın sırlarını elinde tutan hacker kayıp!

    Vatikanın sırlarını elinde tutan hacker kayıp
    expand

    Son günlerde skandallarla anılan Vatikan'da, şimdi de eski bir hacker olan Papalık gizli servisinin başındaki mühendis kayboldu.

    La Repubblica gazetesinin haberine göre, Vatikan'ın sırlarının anahtarını elinde tutan, Papalık arşivlerini güvenlik duvarı (firewall) altına alan projenin tasarımcısı 35 yaşındaki eski hacker, gizemli bir şekilde ortadan kayboldu.

    Bu güvenlik duvarını kırmaya tek yetkili kişi olduğu belirtilen bilgisayar mühendisinin elinde, Papalık makamındaki tüm iç mailleşmeler, Vatikan Bankası olarak da bilinen Diyanet İşleri Enstitüsü (IOR) şifreleri ve son dönemde ortaya çıkan 'köstebeklerle' ilgili özel bilgilerin olduğu öne sürülüyor.   

    “Vatikan'ın sırlarını elinde tutan adamö olarak da tanımlanan hacker, Katolik kilisesinin bilgisayar sistemine yapılan bir saldırı sonrası, Devlet Sekreterliği ve Vatikan Jandarması tarafından, gizli bilgileri koruma altına alması için göreve getirilmişti.

    CIA'den daha gelişmiş

    Söz konusu hacker'ın başında bulunduğu kilisenin gizli servisi, Vatikan mahzenlerinde bulunuyor ve CIA'nın sahip olduğundan daha gelişkin sistemlere sahip olduğu söyleniyor.

    Kayıplara karışan hacker'ın, terörist faaliyetlere karşı kullanılan “yurt güvenliği (homeland security) konusunda da uzmanlaşmış olduğu belirtildi.

    Öte yandan, gazetenin bu iddiasına karşın, Vatikan makamlarından henüz bir açıklama gelmedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow