hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayalini köyüne taşıdı

    Hayalini köyüne taşıdı
    expand

    İstanbul Beyoğlu'ndaki Yeşilçam Sineması'nın işletmecisi 35 yaşındaki Güven Çelik, çocukluk hayali yazlık sinema'yı İstanbul'dan Ardahan'ın merkeze bağlı Gürçayır köyüne getirdi.

    Doğduğu topraklara dönen evli ve 1 çocuk babası Güven Çelik, köy meydanında üç gün süreyle herkese ücretsiz film izletti. Ardahan'da sinema salonunun olmayışını büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden Çelik şunları anlattı: "Köy meydanına kurduğum projektörü duvara astığım dev bir perdeye yansıtarak film oynattık. Köylerde yaşayanların imkan ve koşulları daha sınırlı. Köyde yaşayan bir çok kişi bu etkinlikle beraber ilk kez sinema ile tanıştı. Çocukluk hayalimi burada 7'den 70'e  herkese yaşattığım için çok gururlu ve mutluyum. Yazlık sinema büyük rağbet gördü. Saat 21.00'de başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar gösterilen filmleri izlemek için çevre köylerden bile gelenler oldu."

    Köyde ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyleyen Gürçayır köyünden Dilek Bay, "Köyümüze yazlık sinemayı getiren Güven Çelik'e teşekkür ediyorum. Köy meydanında sinema izlemek bizlere büyük bir zevk verdi" diye konuştu
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow