hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Guiness Rekorlar Kitabı"na girdiler

    Guiness Rekorlar Kitabına girdiler
    expand

    Nizip'te geçen yıl 23 Nisan etkinliklerinde aynı anda melodika çalıp şarkı söyleyerek rekor denemesi yapan 664 öğrenci "Dünyanın En Kalabalık Melodika Korosu" unvanını elde etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nizip Adile Altınbaş İlköğretim Okulu'ndan 5-13 yaş grubu 664 öğrenci, 23 Nisan 2011'de ilçe stadyumunda melodika çalıp şarkı söyleyerek rekor denemesi yaptı. İstanbul ve Gaziantep'ten bazı öğretim üyelerinin katılımıyla noter huzurunda kamera görüntüsü alınarak yapılan rekor denemesi, okul idaresi tarafından Guiness Rekorlar Kitabı'na gönderildi.

    Okulun başvurusunu değerlendiren, merkezi İngiltere'de bulunan Guiness yetkilileri, 664 öğrenciden oluşan koroyu "Dünyanın En Kalabalık Melodika Korosu" olarak tescil etti.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, İngiltere'den gönderilen sertifikayı Adile Altınbaş Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Demir ile organizasyona öncülük eden müzik öğretmeni Emine İyi'ye takdim etti.

    Gündeş, elde edilen başarılı çalışmanın sonunda hem Gaziantep'in hem de okulun isminin Guiness Rekorlar Kitabı'na yazıldığını belirterek, "Öğrencilerimiz 2011 yılının Nisan ayında yaptıkları rekor denemesiyle Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandılar. Bunun için çok mutlu ve gururluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demir ise daha önce 158 kişi ile Japonya'ya ait olan melodika çalma rekorunu kırdıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Rekor denemesine katılan öğrenciler ise hem kendi hem de okul adına çok sevinçli olduklarını belirttiler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow