hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savaşın mağduru goriller oldu

    Savaşın mağduru goriller oldu
    expand

    Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, isyancılar ile hükümet arasındaki çatışmaların sürdüğü bölgede bulunan dağ gorillerini korumak için seferberlik başlatıldı.

    Ülkenin doğusundaki Virunga ulusal parkı yöneticisi Emmanuel de Merode, isyancılar ve ordu arasındaki çatışmalardan etkilenen dağ gorillerini korumak için yardım kampanyası başlattı.

    42 yaşındaki Merode, parkın http://gorillacd.org isimli internet sitesinde, gorilleri ve parktaki diğer hayvanları korumakla görevli orman bekçilerinin maaşını, bağış yoluyla ödeme çağrısında bulundu. Parkın ve park içindeki hayvanların daha önce de orman bekçileri tarafından korunduğunu belirten Merode, savaşın turizmi olumsuz etkilemesiyle bekçilere maaş ödenmediğini anlattı.

    Merode, orman bekçilerinin, özellikle park içinde yaşayan hayvanların güvenliği ve ormanların korunması için çok önemli olduğunun altını çizdi. "Virunga'yı korumak için korucularımıza yardım edelim" sloganıyla yola çıkan sitede, bekçilerin görev başındaki fotoğrafları da paylaşıldı.

    Uganda sınırında 1925'de kurulan Virunga ulusal parkı, dünyadaki dağ gorillerinden yarısından fazlasına, 480 dağ goriline ev sahipliği yapıyor. Parkın yönetim merkezi 2008'de isyancılar tarafından ele geçirilmişti.

    Dağ gorillerinin yaşam alanı isyancılar ve ordu arasındaki çatışma bölgesinde bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow