hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Mersin Narenciye Festivali"ne doğru

    Mersin Narenciye Festivaline doğru
    expand

    Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilecek "Mersin Narenciye Festivali" kapsamında narenciye ürünleriyle süslenen araçlar, kent turu atmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin Ticaret Borsası'nın koordinatörlüğünde, büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin katkılarıyla 17-18 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin hazırlıkları sürüyor.
    Festival için daha önceden belirlenen ve süslemeleri tamamlanan 10 araç, kentteki festival duyurularını gerçekleştirmek üzere harekete geçti. 

    Bu kapsamda, narenciye ürünlerinden yapılan otomobil, fil, caretta-caretta, zürafa, top, mantar, yel değirmeni gibi figürleri taşıyan araçlar, müzik eşliğinde festivalle ilgili duyurular yapıyor. Kentin en işlek caddelerinden

    Hastane ve İstiklal Caddeleri'nin yanı sıra Adnan Menderes ve GMK Bulvarları'nda tur atan araçlar, halkın şaşkın bakışları
    arasında trafikte seyrediyor.

    Toplam 110 ton narenciye ürünü kullanılacak festival kapsamında 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki Side Sütunları, Kız Kalesi, Galatasaray Meydanı, İskele Bölgesi, Saat Kulesi, Truva Kabartmaları, Hitit Kabartmaları ve Uzuncaburç alanlarındaki süslemelerin hazırlıkları da hummalı şekilde sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow