hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gerard Depardieu'ya tepki yağıyor

    Gerard Depardieuya tepki yağıyor
    expand

    Fransa'da Sosyalist hükümetin, zenginlere getirmeyi planladığı ağır vergiler yüzünden Belçika'ya yerleşme kararı alan ünlü sinema sanatçısı Gerard Depardieu'nün, kendisini eleştiren Başbakan Jean-Marc Ayrault'ya tepki göstererek, vatandaşlıktan çıkma kararına tepkiler giderek artıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kültür Bakanı Aurelie Filippetti ve Çalışma Bakanı Michel Sapin, yaptıkları açıklamalarla ünlü aktörü sert bir şekilde eleştirdi.

    Filippetti, ünlü oyuncunun vatandaşlıktan çıkma kararını "skandal" olarak niteledi. Kültür Bakanı, "Depardieu'nün, ekonomik savaşın yaşandığı bir dönemde, bir taraftan gemiyi terk edip kaçarken, diğer taraftan ahlak dersi vermeye hakkı yok" dedi.

    Çalışma Bakanı Sapin ise Depardieu'nün bu kararıyla vatandaşların gözünden düşeceğini ileri sürdü.

    Le Journal du Dimanche gazetesi dün Depardieu'nün, Ayrault'ya vatandaşlıktan çıkma kararıyla ilgili yazdığı mektubu yayımlamıştı.

    Ayarult'un üstü kapalı kendisi için kullandığı "sefil" kelimesini sert bir biçimde eleştiren Depardieu, "Fransa'yı terk etme kararı alan hiç kimse benim gibi sefillikle suçlanmadı" ifadesini kullanmıştı.

    14 yaşından bu yana çalıştığını belirten 64 yaşındaki sinema yıldızı, son 45 yılda 145 milyon avro vergi ödediğine dikkati çekmişti.

    Sosyalist hükümet, yılda 1 milyon eurodan fazla kazananlardan yüzde 75 gelir vergisi almayı planlı


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow