hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sandy Kasırgası…

    Sandy Kasırgası…
    expand

    2012 yılının en heyecanlı olayı kuşkusuz Sandy Kasırgasıydı. Bütün dünya, dünya devi bir ülkenin doğa karşısında aciz bekleyişine tanık oldu. Sandy fazla zarar vermedi ama korkusu yetti.

    Sandy Kasırgası önce Haiti ve Karayipleri vurdu. 71 kişi hayatını kaybetti. Güçlenerek ABD ye Kanada ya doğru yol almaya başladı. Dünyanın en güçlü 2 dev ülkesinde büyük panik yaşandı.

    Doğanın gücü tüm dünya  korkuyla izlendi. Yapılan tüm hazırlıklara rağmen hızı saatte 140 kilometreyi bulan Sandy Kasırgası ABD ve Kanada yı yıkıp geçti. 157 kişi hayatını kaybetti.

    New York Borsası 100 yıl sonra 2 gün art arda kapalı kaldı.New Jersey eyaleti sular altında kaldı. Yetkililer yardım için helikopter indirilecek alan bulmakta zorlandı.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 bin uçak seferi iptal edildi. Ekonomi dünyasının merkezi New York 3 gün elektriksiz kaldı. Manhatten sulara gömüldü. New York Metro 108 yıllık tarihinin en büyük hasarını aldı. Tünelleri su bastı.

    8 milyon ev ve iş yerine günlerce elektirik verilemedi. Kasırganın yol açtığı zarar 50 milyon doları buldu. İşin ilginci Sandy ABD ulaştığında hızını kesmişti.

    Beklenen gücünü gösteremedi. Eğer hız kesmeseydi ABD ve Kanada tarihinin en büyük yıkımını yaşayabilirdi. Bu yıkım her an yaşanabilir. Çünkü küresel ısınma nedeniyle önümüzdeki yıllarda kasırgaları şiddetinin giderek artacağı belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow