hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu motifleri New York'ta

    Anadolu motifleri New Yorkta
    expand

    Moda Tasarımcısı Nedret Taciroğlu'nun, "Bir Kilim, Bin Söz" isimli yeni koleksiyonu, New York Moda Haftası'nda görücüye çıktı.

    Son 4 yıldır aralıksız kez New York Moda Haftası'na katılan Nedret Taciroğlu'nun, 2012-2013 Sonbahar-Kış Koleksiyonunda sergilediği 36 kıyafet, New York'ta beğeni topladı.

    New York'un ünlü Waldorf Astoria Oteli'nin balo salonunda düzenlenen defileyi New York'un tanınmış moda çevreleri, mağaza ve butik sahipleri ile Türk ve yabancı moda yazarları izledi.

    Taciroğlu'nun, 36 parçadan oluşan "Bir Kilim, Bin Söz" isimli koleksiyonunda, geleneksel Türk kilim sanatından esinlendiği etnik çizgileri, son derece zarif ve şık kıyafetlerle harmanlayarak çağdaş kadının her zaman tercih edeceği tasarımlara dönüştürmesi ilgi gördü.

    Tamamen el işçiliğiyle hazırlandığı bildirilen koleksiyonda, kokteyl ve gece elbiseleri, ceket takımlar, panço ve paltolar yer aldı.

    Bordo, bej, beyaz, siyah ve natürel renklerin ön planda olduğu defilede, kadife, dantel ve tül kullanılan gece kıyafetlerinin dışında kaşmir ve yünlü kumaşlarla hazırlanan takımlara da yer verildi. Kış koleksiyonunda 1940'lı yılların modasından da bazı izlerin olması dikkati çekti.

    Modacı Taciroğlu

    Nedret Taciroğlu, defilenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kış koleksiyonunda kilim konseptini kullandığını, Kayseri ve Kars bölgelerinin kilim desenlerini kıyafetlerine yansıttığını anlattı.

    Taciroğlu, "Kilimi dokuyan kız, düğümlerini atarken hayallerini, üzüntülerini, sevgilisini, aşkını, kalbindeki duygularını yansıtıyor. Kilimin her düğümünde bir anlam var, ben de o anlamı koleksiyonumda yansıtmak istedim" dedi.

    Türkiye'nin tarihi ve kültürünün son derece zengin olduğuna dikkati çeken Taciroğlu, Türk kültürünü ve tarihini kıyafetlerine yansıtmaya özel önem verdiğini, daha önce Nemrut'ta Aşk, Ebruli, İznik Kadını, Kibele, Padişah Tuğraları, Lale-İstanbul gibi koleksiyonlar hazırladığını anımsattı.

    Koleksiyonunda ipek kadifeler, satenler, tüller kullandığını ve kilim desenlerinin üçgenlerini kıyafetlerine yansıttığını belirten Taciroğlu, "Kilimde biliyorsunuz kök boya kullanılır, kök boyada kullanılan kırmızıdan başlayan, tarçından, hardaldan, bejden, laciverte kadar tonları kullandım" dedi.

    Nedret Taciroğlu, "şarap rengi ve bej tonlarının" gelecek yılın moda renkleri olacağını da söyledi.

    New York'taki defilede kaşmir kabanlara, palto ve pançolora yer verdiğini, 29 Şubat'ta Washington Büyükelçiliğinde düzenleyeceği defilede ise daha farklı ve daha çok kadife kıyafetlere yer vereceğini anlattı.

    "New York'ta bu sene fuarlar çok fazla, çok hareketli, New York'a geldiğim için çok mutluyum" diyen Taciroğlu, eylülde New York'ta düzenleyeceği yeni defile için de 1,5 yıldır hazırlandığını söyledi.

    Moda dünyasına 1980 yılında adım atan, Nedret Taciroglu, "Nedo Collection" ve "Nedret Taciroğlu Couture" markalarının sahibi ve aynı zamanda tasarımcılığını yapıyor.

    Eski Amerikan Başkanlarından Ronald Regan'ın eşi Nancy Regan'ın da giyim tasarımcılığını yapan Nedret Taciroğlu'nun, ABD'de 35 mağazada NEDO markasıyla ürünleri satılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow