hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Türkiye, PYD'nin konuşlandığı Afrin'e girecek'

    Türkiye, PYDnin konuşlandığı Afrine girecek
    expand

    Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Svobodnaya Pressa, Türkiye'nin Afrin operasyonu için hazırlık yaptığını yazdı. Türkiye gazetesi de TSK'nın ÖSO ile birlikte 4 koldan Afrin'e operasyon başlatacağını ve harekat planlarının hazır olduğunu ileri sürdü. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık konuyla ilgili açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Tarabya Köşkü'nde bir araya geldi.

    İçkiye enflasyon zammı! İşte yeni fiyatlar

    Türk ve Rus heyetleri arasında yapılan görüşmede, terör örgütü PYD'nin kontrolünde bulunan Afrin'e yapılacak operasyonun detayları konuşuldu.

    Rusya'da yayın yapan Svobodnaya Pressa yazarı Anton Mardasov, bu görüşmeyi değerlendirdi. Mardasov, yazısında Türkiye'nin hazırlığını yaptığı operasyona ilişkin bilgileri de köşesine taşıdı.

    Fırat Kılıcı operasyonu

    PYD'nin ABD ile iyice yakınlaşmasından sonra Rusya'nın Afrin'den uzaklaşma kararı aldığını yazan Anton Mardasov, Türkiye'nin başlatacağı operasyona Rusya'nın da destek olacağını ifade etti. ,

    Türkiye'nin başlatacağı operasyonun "Fırat Kılıcı" adını alacağını söyleyen Rus yazar, 70 gün sürecek operasyonda bölgedeki 41 PYD hedefinin imha edilmesinin planlandığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'den açıklama

    Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Afrin sürekli bir güvenlik tehdidi konumuna gelirse Türkiye gereğini yapmaktan çekinmez" dedi. Işık,  Rus askerlerinin Afrin'den çekilmesi icin görüşmeleri sürdürdüklerini de ifade etti. 

    TRT Haber'e konuşan Işık, "Türkiye kendisine yönelen her türlü tehdidi kaynağında imha hakkına ve gücüne sahiptir" dedi.

    Işık, Rusya'nın Afrin'deki askeri varlığına ve Rus askerlerinin çekileceğine yönelik haberler ile ilgili olarak ise şu yorumu yaptı:

    "Çok fazla askeri birlik yoktu, fazla değildi. Şimdi yavaş yavaş çekilme gibi bir durumları var ama henüz tam netleşmedi."

    Benzer bir iddia da Türkiye gazetesinden geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce Afrin'e operasyon sinyali veren açıklamalarının ardından Türkiye gazetesinde konuyla ilgili bir haber yer aldı. 

    '4 koldan Afrin'e' manşetiyle duyurulan haberde, operasyona 7 bin Türk askerinin ve 13 bin ÖSO mensubunun katılacağı ileri sürüldü. 

    Haberde Türkiye'nin operasyon için Rusya ile anlaştığı da iddia edildi.

    Haberde operasyonun 2 ay sürmesinin beklendiği belirtildi.

    Suriye'nin kuzeyinde yer alan Afrin, Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin kontrolünde.

    Dün Afrin vuruldu

    Öte yandan dün Kilis'te akşam saatlerinde sınır birliklerinde konuşlu Fırtına obüs topları ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) ile Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile PYD mevzilerine 20'ye yakın atış gerçekleştirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow