hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 YÖKDİL sınavı başvuruları başladı: Anadolu Üniversitesi başvuru sayfası

    2018 YÖKDİL sınavı başvuruları başladı: Anadolu Üniversitesi başvuru sayfası
    expand

    Anadolu Üniversitesi, 2018 YÖKDİL sınavı başvurularının başladığını açıkladı. YÖKDİL’in sayfasında sınava girecek olanlar için ‘sınav kılavuzu’ çıkartıldı. Başvurular ne zaman başladı, ne zaman sona eriyor, ücretler ne kadar, sınav ne zaman yapılacak, hangi alanlardan ve hangi dillerden sınav yapılacak, sınav sonuçları açıklanma tarihi ne zaman sorularının cevabı haber içeriğimizde…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yükseköğretim Kurumları dil sınavları (YÖKDİL) 2018 ne zaman başlıyor sorusunun cevabı açıklandı. Sınavlara dair Anadolu Üniversitesi tarafından kılavuz yayımlanırken, sınava girecek olanlar için merak edilen soru ve cevaplar haber içeriğimizde… Lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı almak isteyenler sınava girebiliyor. İşte kurum tarafından sorulan sorular ve cevaplar…

    YÖKDİL BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLADI?

    Anadolu Üniversitesi, YÖKDİL başvurularının 7 Şubat 2018 tarihinde başladığını açıkladı. Başvurular 16 Şubat 2018, akşam 18:00’e kadar devam edecek.

    BAŞVURUYU HANGİ SİTEDEN YAPABİLİRİM?

    Anadolu Üniversitesi’nin bünyesinde olan sınavlara dair başvuru yapmak için TIKLAYINIZ

    HANGİ DİLLERDEN SINAV YAPILACAK?

    Kurum tarafından yapılacak sınav, üç alan üzerinden (Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimleri) alanları içeriside; İngilize, Almanca, Fransızca ve Arapça yabancı dilleri üzerinden yapılacaktır.

    YÖKDİL SINAV ÜCRETLERİ 2018 YILINDA NE KADAR?

    2018 YÖKDİL sınav ücretlerinin ne kadar olduğu sorusunun cevabı kurum tarafından verildi. Sınav ücretleri 85 Türk Lirası olarak açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SINAVA GİREMEYENLERE ÖDENEN ÜCRETLER GERİ VERİLECEK Mİ?

    Sınava giremeyen, sınav başvurusu geçersiz olan ve ücret ödeyenler için kurum ücretleri geri vermiyor.

    YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

    Yayımlanan kılavuzda YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağı açıklandı. Buna göre sınav 17 Mart 2018 tarihinde Cumartesi günü yapılacak. Sınav saati 14:00 olarak belirlenip, tek oturumda yapılacaktır.

    AÇIK UÇLU VE KISA CEVAPLI SORULAR SORULACAK MI?

    Açık uçlu ve kısaca cevaplı sorular sınav sorulmayacak. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

    SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Kurum tarafından sınav sonuçları, sınavdan 15 gün sonra açıklanması bekleniliyor. Sonuçlar, Nisan ayının ilk haftasında açıklanabilir.

    SINAV DEĞERLENDİRMESİNDE İSTENİLEN PUANLAR NELERDİR?

    Sınava girenler ve akademisyenlik üzerinden puan alacak olanlar için; doktora için en az 55 puan alması gerekiyor. Doçentlik için istenen puan 65.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow