hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırşehir'deki 'gaybubet evi' operasyonunda 3 tutuklama

    Kırşehirdeki gaybubet evi operasyonunda 3 tutuklama
    expand

    Kırşehir'de FETÖ'nün "gaybubet evine" düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve Bylock kullandıkları belirlenen N.S, B.G. ve H.B. tutuklandı, ev kadını H.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün üniversite yapılanmasında yer alan kadınların gizlendikleri ve faaliyetlerini devam ettirdikleri belirlenen adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan üniversite mezunu N.S, B.G. ve H.B. ile ev hanımı H.M'nin emniyetteki sorguları tamamlandı.

    Tuvaletten çıkan telefonla ilgili çarpıcı detay

    Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

    Cumhuriyet savcısının sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan N.S, B.G. ve H.B. tutuklandı, H.M. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

    FETÖ'nün gaybubet evindeki o rakamların gizemi çözüldü

    Yenice Mahallesi'nde "gaybubet evi" olarak kullanıldığı değerlendirilen adrese 13 Ocak'ta düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan üniversite mezunu N.S, B.G. ve H.B. ile ev hanımı H.M. gözaltına alınmıştı.

    Zanlıların, üniversiteden mezun olduktan sonra başka illerde yaşayan ailelerinin yanına gitmedikleri, Kırşehir'de örgüte ait "gaybubet evi"nde kalmaya devam ettikleri belirlenmişti. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen zanlıların, ifadelerinde, evde kendilerinden başka kimse olmadığını söylemelerine rağmen 2 farklı odada erkek eşyaları ve malzemeleri bulunmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow