hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Kilis'e roketli saldırı: Ölü ve yaralılar var

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen iki roketten biri, bugün saat 18.15'te Kilis'in Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi Çalık Camisi'ne, diğeri de 25 dakika sonra 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi'ne düşüp patladı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Roketlerden ilki Çalık Camisi'nin kubbesine isabet edip gürültüyle patladı. Camide büyük hasar oluştu. Saat 17.56'da okunan ezan sonrası gelip akşam namazını kılan cemaatten 8 kişi, camiden çıktıkları sırada yaralandı.

    Camide can pazarı yaşanırken, olay yerine kısa sürede sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, güvenlik güçleri olası yeni bir saldırıya karşı caddedeki vatandaşları uyarıp uzaklaştırdı. Patlayan roketle kubbesi açılan cami, harabeye döndü.

    Bundan 25 dakika sonra tarihi camiye 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi'ne bir roket daha düşüp patladı. Bu saldırıda ise 4'ü çocuk 5 kişi dumandan etkilendi. 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.

    2 kişi hayatını kaybetti

    Kilis'te camiye düşen roketle yaralanan Suriyeli Tarık Tabak ile Muzaffer Aydemir hayatını kaybetti.


    Son dakika... Kilis Valisi'nden roket açıklaması

     

     
     
     

     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow