hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "AK Parti kulisleri"

    AK Parti kulisleri
    expand

    Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi AK Parti kulislerinde konuşulanlar hakkında bir yazı kaleme aldı. Abdulkadir Selvi'nin "AK Parti kulisleri" başlıklı yazısından bir bölüm;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti’de istifalarla boşalan belediye başkanlıkları için seçim zamanı. Bugün Ankara, haftaya Balıkesir büyükşehir belediye başkanı belli olacak.
    Melih Gökçek’in istifasıyla boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçilecek. AK Parti’de yapılan temayül yoklamasında Mustafa Tuna birinci sırada çıkarken, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ikinci, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise üçüncü sırada çıktı. Mustafa Tuna’ya Melih Gökçek’in de sıcak baktığı söyleniyor. Gökçek öncelikle Veysel Tiryaki’nin seçilmemesi için çaba gösteriyordu. Mustafa Tuna’dan boşalacak olan Sincan belediye başkanlığına ise İlçe Başkanı Fatih Omaç getirilecek.

    Haftaya ise Ahmet Edip Uğur’dan boşalan Balıkesir büyükşehir belediye başkanlığı için seçim yapılacak. Bu aşamada iki isim ön plana çıkıyor. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan. Balıkesir’in ayrı bir özelliği var. Belediye başkanlığından “ağlayarak”istifa eden Ahmet Edip Uğur’un seçilecek başkana göre pozisyon alacağı söyleniyor. Balıkesir’deki isim netleşince ne demek istediğimi anlatacağım.

    2019 ADAYLARI

    AK Parti 2019 seçimlerinde yeni belediye başkanlarını aday gösterecek mi? 2019 seçimlerine bu isimlerle girilmeyeceği söyleniyor. Tabii bu hepsi için geçerli olmayabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kiminle kazanacaksak onunla gireceğiz”demişti. “İstanbul’u kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz” gibi önemli uyarılarda bulunmuştu. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerden 7-7.5 ay sonra 3 Kasım 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri yapılacak. AK Parti’nin yerel seçimlerde oyları bir parça düşüyor. O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere yeni bir strateji ile hazırlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1- İstifalar nedeniyle boşalan yerlere seçilen belediye başkanları aday gösterilmeyecek.

    2- Yerel seçimlere aralarında başbakan ve bakanların da yer alacağı güçlü isimlerle girilecek.

    3- Öncelikli hedef, İstanbul ve Ankara’yı kazanmak olacak.

    Erdoğan, yerel seçimlerde oylarının düşmemesi için, yıpranan isimleri değiştiriyor. Ardından güçlü isimlerle seçimlere girmeyi planlıyor. Bugün kabinede gördüğünüz bazı bakanlar ile milletvekillerinin belediye başkan adayı olması sizi şaşırtmasın.

     

    Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow