hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Globex Bank saldırıya uğradı!

    Globex Bank saldırıya uğradı
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Globex Bank genel müdürü Valery Ovsyannikov yaptığı basın açıklamasında, gerçekleştirilen saldırılardan müşteri fonlarının etkilenmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya merkezli Globex Bank Perşembe günü yaptığı yaptığı açıklamada büyük bir siber saldırıyı atlattıklarını açıkladı. Bilgisayar korsanları bankadan tam 55 milyon ruble (940,000 dolar) para çalmaya çalıştılar.

    Hackerlar, SWIFT isimli uluslar arası ödeme sistemini kullanarak saldırıyı gerçekleştirdi. Bankacılık haberleşme sistemi olan SWIFT Rusya’da 500 banka ve şirketin kullandığı bir sistem. SWIFT sistemine yapılan yetkisiz girişlerle bankalardan yüksek miktarlarda para çalınması bir ilk değil. Hackerlar, Şubat 2016’da Bangladeş Merkez Bankası’ndan 80 milyon dolar çaldı. Bankalar, siber güvenliğe büyük önem verdiğini açıklasalar da siber soygunlar devam ediyor.

    Bu hafta başlarında başlayan saldırılar erken tespit edildi ve kısmen önledi. Hackerlar sadece 100.000 dolar çalmayı başardılar. Globex Bank, devlet bankası olan VEB’in bir parçası. Son aylarda bu bankanın devlete devredilmesi için müzakereler devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Globex Bank, 2017 yılının üçüncü çeyrek sonuçlarına göre Rusya’nın en büyük 54. Bankası. Tahmini değeri ise 1.9 milyar dolar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow