hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook hesabınızı kapatmadan yapmanız gerekenler!

    Facebook hesabınızı kapatmadan yapmanız gerekenler
    expand

    Facebook hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz, bu işlemi yapmadan önce mutlaka yapmanız gerekenleri sizler için bir araya getirdik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir işe girmiş olabilirsiniz ve işvereninizin gençlik fotoğraflarınızı görmesini istemeyebilirsiniz ya da çocukken yaptıklarınızdan utanıp yeni bir hesap açmak isteyebilirsiniz. Çeşitli sebeplerden dolayı Facebook hesabınızı silmek isteyebilirsiniz ancak Facebook hesabını silmek size pahalıya mal olabilir, işte Facebook hesabınızı silmeden önce yapmanız gerekenler:

    Bağdaştırılmış uygulamalarınızı kontrol edin

    Bazı web sitelerine Facebook ile girmiş ve hesap açmış olabilirsiniz, birçok veriyi Facebook üzerinden oluşturmuş olabilirsiniz, mobil uygulamalarınızla da ilişkilendirmişsinizdir belki, Hesabınızı kapattıktan sonra verileriniz kaybetmemek ve çeşitli başka sorunlar yaşamamak için Facebook kullanarak kullandığınız uygulamaları kontrol edin.

    Facebook bilgilerinizi kaydedin

    Facebook’daki tüm bilgilerinizi kaydederek kişisel arşivinizi elde etmiş olursunuz. Bu işlem oldukça kolay. Ayarlara giriniz ve Genel’e tıklayınız. Ardından Dil seçeneğinin hemen altında ‘Facebook verilerinin kopyasını indir’ yazısına tıklayıp ‘Arşivimi Başlat’ butonuna bastığınızda işleminiz başlayacaktır.

    Arkadaşlarınızın doğum gününü unutmayın

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook’un en önemli artılarından birisi de arkadaşlarınızın doğum günlerini hatırlatmasıdır ve bu konuda güvenilir ve rahat bir uygulama olmuştur. Facebook’dan ayrılacağınız zaman buna da bir çare bulmanız gerekir. Bunun için Facebook’un Facebook Birthday uygulamasını kullanabilirsiniz ya da tek tek arkadaşlarınızı arayıp sormak durumunda kalacaksınız.

    Kontağınızı koparmak istemeyeceğiniz insanları kaydedin
    Facebook’da birçok arkadaşımız var ve bu insanların bazılarının bilgileri Facebook dışında hiçbir yerde yok. Kontağınızı kesmek istemediğiniz insanların bilgilerini Facebook’tan çıkmadan önce kaydedin.

    Facebook verilerinizi kaydedin

    Videolarınız, fotoğraflarınız Facebook'ta yüklü. Bunları kaybetmek istemiyorsanız kaydetmeniz gerek. Bunun en kolay yollarından birisi de Backupify.com. Bu siteden tüm verilerinizi kaydedebilirsiniz.

    Hesabınızı kapatmadan SEO’nuzu kontrol edin

    Sosyal medyada başka mecralarda var olmaya devam etmek istiyorsanız arama motorlarında aranabilirliğinizi kontrol etmeniz gerekiyor. Var olmaya devam etmek istediğiniz sosyal platformların arama motorunda çıkıp çıkmadığınızı kontrol ediniz.

    :

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow