hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google+ 3 yıl içinde Facebook’u geçebilir

    Google+ 3 yıl içinde Facebook’u geçebilir
    expand

    SearchMetrics’in araştırmasına göre Google Plus, hızlı yükselişe devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Henüz iki yıldır aktif görünen Google+, sosyal ağlar içinde hızla büyümeye devam ediyor. SearchMetrics’in araştırmasına göre Google’ın sosyal ağı, önümüzdeki yıllarda rakiplerini zorlamakla kalmayacak, aynı zaman 2016 itibariyle paylaşımlarda Facebook‘u geride bırakacak.

    Marketing Land‘de yer alan habere göre Facebook ve Google+ üzerinden yapılan paylaşımların 6 aylık karşılaştırmasını yapan araştırma şirketi, Facebook’un paylaşım oranları aylık %10 düzeyinde artarken, Google+’ınkilerin %19 oranında arttığı sonucunu saptadı. Ayrıca Ocak 2012 – Nisan 2013 arasındaki sosyal paylaşımları inceleyen araştırmada, Google+’ın bu sürede %788 oranında büyüme kaydederken Facebook’un paylaşım oran artışının ise %202 olduğu saptandı.



    İstatistikten anlaşılacağı üzere Google+’ın sosyal paylaşım oranı fazla olsa da rakam bazında Facebook paylaşımlarının daha fazla olduğu gerçeğini atlamamak gerekiyor. Facebook paylaşım sayısı 29 milyarken, Google+ 2 milyar civarında kalıyor. Ancak Google+ üzerinden yapılan paylaşımların sayısı aynı hızla artmaya devam ederse Facebook’u geçebilir. Sonuçlara göre Şubat 2016′da Facebook ve Google+ paylaşımları denk olacak. Ancak Mayıs 2016′da Google+, Facebook’u geçip zirveyi sahiplenecek.

     
    Google her alanda büyümeye devam ederken Google+’ın da bu büyümeden etkilenmemesi imkansızdı. İstatistiklerin de gösterdiği gibi Google+ eğer bu hızla büyümeye devam ederse sosyal ağlar arasında zirveye yerleşecek. Fakat yeni sosyal ağların eklenme ihtimalini de göz önüne alırsak, kesin sonuç belirtmek doğru olmaz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow