hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vine atağa geçti

    Vine atağa geçti
    expand

    Düşüşe geçen Vine, Instagram'a 5 yeni özellikle karşılık verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Instagram‘ın video özelliğini kullanıma açmasıyla önemli bir rakip kazanan ve bir anda markaların ikinci tercihi olan Vine, kullanıcıların daha kolay video keşfetmesini ve içerik üretmesini fırsat verecek bazı yeni özelliklerini duyurdu. 6 saniyelik videolar çekip paylaşabildiğiniz uygulama, yeni güncelleme ile birlikte rakip olmya devam edeceğinin sinyallerini verdi.

    Uygulamanın genel yapısında değişiklik yapmayan Vine, kamera özelliklerine üç yenilik ekledi. Artık kullanıcılar video çekerken ızgara görünümü, odaklanma seçeneği ve hayalet modundan faydalanabilecek. Vine’ın bu modlarla birlikte Instagram’dan daha farklı olduğunu söyleyebiliriz.

    Güncellemede yer alan diğer özellik ise yeni video keşfetme bölümüne eklenen 15 yeni kanal oldu. İçerisinde müzik, doğa ve komedi gibi kategorilerin yer aldığı bu kanallar Vine kullanıcılarının daha ilginç videolar bulmasına imkan verecek.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vine platformundada sıyrılan ve ilgi çeken kişilerin daha kolay keşfedilmesi de dikkat çekiyor. Bununla birlikte sosyal ağların vazgeçilmezi yeniden paylaşma özelliği de artık Vine videoları için de geçerli olacak.

    Vine bütün paylaşımlarını tüm kullanıcılara açan platform olarak biliniyor. Ancak yayınlanan yeni güncellemeyle birlikte paylaşımlarının herkese açık olmasını istemeyen kullanıcılar için de içerik koruma özelliği getirildi. Bu sayede videolarınızı herkesin görmemesini sağlayabileceksiniz.

    Vine yeni özelliklerini sadece iOS uygulaması için yayınladı. Güncellemenin Android uygulamasına ise önümüzdeki haftalarda gelmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow