hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Twitter'da cinsellik alarmı!

    Twitterda cinsellik alarmı
    expand

    Twitter, cinsellik ve şiddet içeren medya öğeleri için uyarı sistemini mobil patforma da ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter, kullanıcılarını sakıncalı içeriklerden korumak için yeni bir güvenlik tercihini yayına aldı.

    Daha önce web’de geçerli olan uygulamayı mobil platformlar için de kullanılabilir hale getiren güncelleme ile tweetlerin içine yerleştirilmiş cinsellik ve şiddet içeren görseller doğrudan görüntülenemeyecek.

    Kullanıcılar Twitter’ın sakıncalı ve riskli olarak gördüğü fotoğrafları içeren tweetlerin altında doğrudan görseli görmek yerine bir uyarı ile karşılaşacaklar. Uyarıda “Bu tweetteki medya öğeleri hassas öğeler içerebilir” ifadesi geçerken kullanıcılar ancak içeriği görmek istiyorlarsa uyarıya tıklayıp görsele ulaşabilecekler.

    Twitter’ın “hassas içerik” olarak destek sayfasında tanımladığı medya öğeleri çıplaklık, şiddet ve tıbbi prosedürleri kapsıyor. Böylelikle kullanıcılar tweetler arasında dolaşırken istemsiz olarak rahatsız edici görüntüleri görmek zorunda kalmıyorlar. 

    Twitter’da bu özelliği aktifleştirmek için ise hesap ayarlarınızdan düzenleme yapmanız gerekiyor. “Tweet Medya İçeriği”nden tercihinize göre “Hassas içeriğe sahip medyaları görüntüle” ya da “Medyalarımı hassas içerikli olarak işaretle” olarak ayarlarınızı güncellenebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow