hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD yönetiminden Türkiye'ye 'OHAL'i bitirin' çağrısı

    ABD yönetiminden Türkiyeye OHALi bitirin çağrısı
    expand
    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen Türkiye'de OHAL'in bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye'deki OHAL'in uzamasından endişeliyiz" sözleri ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cohen'e ait. Cohen, OHAL'in bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. 

    Cohen Senato'da yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin OHAL'i uzatmasından endişe olduklarını ve bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. Müsteşar Cohen, Leigh Üniversitesi'nin Türkiye uzmanı öğretim üyesi Prof. Dr. Henri Barkey'e yönelik suçlamaların da temelsiz olduğunu belirtti.

    Cohen, "Bu tür saldırılar ilişkilerimizi geri götürmekte, Türk medyası ve adalet sisteminin kredisini azaltmaktadır" açıklamasında bulundu. 

    Cohen, Gülen'in iadesine de değinirken, " ABD hükümeti Türkiye tarafından Fetullah Gülen’in iadesi için sunulan belgeleri dikkatle incelemeye devam ediyor. Eğer bu süreçte yeni iade talepleri olursa aynı ciddiyetle ele alınacaktır. Biz Türk yetkililere darbe girişimine yönelik soruşturmalara destek verme arzumuzu her daim dile getiriyoruz." dedi. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow