hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DEDAŞ kış hazırlıklarını tamamladı

    DEDAŞ kış hazırlıklarını tamamladı
    expand
    KAYNAKAA

    Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ), kışa hazırlık çalışmaları kapsamında, hizmet verdiği bölgede elektrik hattı ve trafo bakımlarını tamamladığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirketten yapılan açıklamada, kış süresince abonelerin sorun yaşamaması için başlatılan bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarının sona erdiği belirtildi.

    Bu kapsamında, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta 6 bin 581 kilometre alçak ve orta gerilim hat bakımı, 4 bin 490 adet trafo postası bakımı, bin 259 adet dağıtım merkezi ve kesici ölçüm kabini binasının bakımının yapıldığı ifade edildi.

    Elektrik trafoları ve iletkenlerin genel kontrollerinin yapıldığı çalışmalarda, şirketin envanterine bu yıl dahil edilen termal kameralarla yaklaşık bin farklı noktada arıza önleyici bakım onarım çalışması gerçekleştirildiği, ayrıca 2 bin 586 trafo postasında yük dengelemesi yapıldığı bildirildi.

    Kış mevsiminde arıza ve buna bağlı kesintilerin yaşanmaması için vatandaşlara da bazı görevler düştüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Öncelikle vatandaşlarımızın elektriği tasarruflu kullanmaları gerekir. Kış aylarında bölgemizde yoğun olarak elektrik sobaları kullanılmaktadır. Bunun yerine ısınmak için doğalgazla çalışan veya benzeri soba tiplerinin kullanılmasını öneriyoruz. Halkımızın elektrikli su ısıtıcıları yerine, güneş enerjisi veya doğalgaz ile suyu ısıtmaları gerekmektedir. Elektrik tüketiminin suistimal edilmesi, bu hizmetten yararlanmak isteyen herkese zarar vermekte ve herkesi enerjisiz bırakabilecek sonuçlara neden olabilmektedir. Şirketimizin sorumluluğu altında olan işler kadar, halkımızın da sorumluluklarını bilmesi ve buna uygun davranması gereklidir."

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow