hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Doğan'a silahlı saldırı teşebbüsü!

    Ahmet Doğana silahlı saldırı teşebbüsü
    expand

    Bulgaristan'da, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu muhalefet Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) lideri Ahmet Doğan'a karşı silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

    Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu HÖH partisinin 8'inci olağan kurultayında parti lideri Ahmet Doğan'a karşı silahlı bir kişi saldırıya teşebbüs etti.

    Ahmet Doğan'ın, kongrede program konuşmasını yaptığı esnada, genç bir kişi, elindeki tabanca ile hızla kürsüye doğru koşarak, ateş etmeye çalıştı.

    Yaklaşık 3 bin kişinin bulunduğu salonda, kürsünün yanında bulunan HÖH milletvekilleri Ahmet Doğan'ı yere yatırırken, saldırganı ateş etmeden etkisiz hale getirdiler.

    Yaklaşık 5 dakika süren olay sırasında saldırgan, salonda bulunan HÖH milletvekilleri ve delegeler tarafından etkisiz hale getirildi ve güvenliği sağlayan Milli Güvenlik Servisi yetkililerine teslim edildi.

    Saldırganın kimliği belirlendi

    Saldırganın, Burgaz doğumlu Oktay Hasanov Yenimehmedov (25) olduğu açıklandı.

    Sofya 4'üncü bölge karakoluna götürülen Yenimehmedov'un geçmişte bazı asayiş olaylarına karıştığı öğrenildi.

    Doğan'ın durumu iyi


    Kongre salonunda yaşanan paniğin ardından verilen arada konuşan HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ünal Lütfi, Doğan'ın sağlık kontrolünden geçirildiği ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

    Lütfi, bu tatsız olayın ardından Doğan'ın kendini iyi hissettiğini, ancak bu ortamda konuşmasını sürdürmesinin mümkün olmayacağını bildirdi.

    Bulgarca, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan konuşma metninin tüm delegelere dağıtılacağı belirtildi.

    HÖH Milletvekili Remzi Osman ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı sert bir dille kınayarak, saldırganın tanıdık biri olmadığını söyledi.

    Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin 23 yıllık lideri Doğan'ın, kongrede yapacağı konuşmada, görevden çekilerek, HÖH genel başkanlığı için Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Mestan'ın adaylığına destek verilmesi çağrısında bulunması bekleniyordu.

    Cumhurbaşkanı Gül'den ve Dışişleri Bakanlığı'ndan mesaj


    Bulgaristan'daki saldırıya, Ankara da tepkisiz kalmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanlığı iki ayrı mesaj yayınladı.

    Cumhurbaşkanı Gül, Ahmet Doğan'a "Geçmiş olsun" mesajı gönderdi. "Saldırıdan yara almadan kurtulmuş olmanız en büyük teselli kaynağıdır" dedi. Gül, Bulgaristan makamlarını saldırının gerekçelerini kısa sürede aydınlatmaya çağırdı.

    Dışişleri Bakanlığı da saldırıyla ilgili bir kınam mesajı yayınladı. "Saldırı girişiminin akim kalmış olması, saldırganın yakalanması ve sayın Ahmet Doğan'ın sağlık durumunun iyi olması teselli veren gelişmelerdir" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow