hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da tansiyon düşmüyor: 128 yaralı

    Mısırda tansiyon düşmüyor: 128 yaralı
    expand

    Mısır'da devrimin ikinci yıl dönümü ve Port Said davasında 21 sanık hakkında verilen idam kararının ardından başlayan şiddet olaylarında 128 kişi yaralandı.

    Nil Deltası'nın kuzeyindeki Kefr eş-Şeyh kentinde güvenlik güçleri ve protestocular arasında çıkan çatışmalarda 46'sı polis, 82'si protestocu olmak üzere 128 kişi, atılan taşlar ve kullanılan göz yaşartıcı gaz sebebiyle yaralandı.

    Çatışmalar sırasında göstericilerden birinin attığı molotofkokteyli sebebiyle bir tankın da yandığı belirtildi.

    Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkede geçen perşembeden bu yana devam eden olaylarda, 49 kişinin öldüğü ve 1400'den fazla kişinin yaralandığı bildirilmişti.

    Polis Tahrir'de kontrolü ele geçirdi

    Bu arada, Polis Tahrir Meydanı ve çevresinde kontrolü ele geçirdi.

    11 araçlık konvoyla gelen asker ve polisler, Nil sahil yolu ile Tahrir Meydanı'nın çevresindeki büyükelçilik binalarının olduğu bölgede göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı.

    Güvenlik güçleri bazı göstericileri gözaltına alırken, yüzü maskeli bazı kişiler de polise ateş açtı.

    Mısır Ambulans Servisi Başkanı Muhammed Sultan, Tahrir Meydanı yakınlarındaki hastanelere nakledilen yaralıların sayısının 34'ü bulduğunu ve bunların çoğunun gazdan zehirlendiklerini, durumu ağır hastaların ise daha büyük hastanelere kaldırıldığını söyledi.

    Sokağa çıkma yasağı

    Bu arada, Mısır 2. Ordu Komutanı Tümgeneral Ahmed Vasfi, ordunun, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin dün aldığı sokağa çıkma yasağını Süveyş Kanalı illeri olarak bilinen İsmailiye, Port Said ve Süveyş'te kararlılıkla uygulayacağını açıkladı.

    Vasfi düzenlediği basın toplantısında, "Ordunun görevi güven ortamını sağlamaktır. Sokağa çıkma yasağının getirilmesinin amacı, kaos ortamını yaymak ve kamu huzurunu bozmak isteyen unsurları yakalamaktır. Süveyş Kanalı illerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak" dedi.

    Sağlık, basın ve kamusal alanlarda çalışanların yasağa tabi olmayacağını belirten Vasfi, saldırganların yakalanması için güvenlik güçleriyle koordineli çalıştıklarını ve polisin belirleyeceği bölgelerde güvenlik çemberi oluşturacaklarını vurguladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow