hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'nin Özbekistan ile Afganistan pazarlığı

    İngilterenin Özbekistan ile Afganistan pazarlığı
    expand

    İngiltere, Afganistan'dan geri çekeceği binlerce aracın güvenli şekilde geçişinin sağlanması karşılığında Özbekistan'a silah satacak.

    Times gazetesinin İngiltere Savunma Bakanı Philip Hammond'ı referans göstererek verdiği haberde, Londra'nın 2014 yılı sonlarına doğru Afganistan'dan tamamen çekilmiş olacağı belirtildi.

    Henüz İngiltere parlementosunda tartışmaya açılmayan anlaşma taslağına göre, Özbekistan İngilizlere ait araç gereç ve donanımının sınırları içersinden nakliyesine izin verecek.

    Hammond, Afganistan'a yaptığı ziyaret sırasında anlaşmanın onay beklediğini söyledi.

    Hammond şunları söyledi:

    "Biz herhangi bir ülkeye iç baskılarda kullanılabilecek silahları satmayız. Ancak Özbekistan 2014 yılında yeni tehlikelerle karşılaşacak. Konu sadece isyancı ve İslamcılara karşı savunma konusu değil, aynı zamanda uyuşturucu trafiğine karşı da bir savaştır" dedi.

    Bakan, "İngiliz ordusunun araç ve gereçlerinin Taşkent'e indirimli fiyatlarla satılabileceğini, bu sayede uluslararası koalisyon Afganistan'dan çekildikten sonra, Özbek-Afgan sınırının güvenliğini sağlanacağını" kaydetti.

    Times'a göre, Afganistas operasyonuna katılan diğer ülkelerden ABD ve Almanya da Özbekistan ile ticaret yapmaya niyetli olduklarını dile getirdiler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow