hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliki karşıtı gösteriler sürüyor

    Maliki karşıtı gösteriler sürüyor
    expand

    Irak'ın birçok şehrinde Maliki hükümeti karşıtı gösteriler devam ediyor.

    Bağdat'ın 160 kilometre kuzeyinde bulunan Samarra kentinde 2 aydan beri devam eden Maliki hükümeti karşıtı gösteriler geceleri de sürüyor. Samarra'nın merkezindeki Hak Meydanı'nda yapılan ve geceleri de süren eyleme binlerce kişi katılıyor.

    Akşam namazının ardından başlayan programlarda din adamları, politikacılar ve alanlarında uzman kişiler, eylemcileri bilinçlendirmeye çalışıyor.

    Samarra'daki gösterinin koordinatörlerinden Dr. Muhammed Taha Hamdun, zorlu kış şartlarına rağmen gösterilerin ikinci ayını doldurmak üzere olduğunu, halkın taleplerinin yerine getirilmeden eylemlerin son bulmayacağını söyledi.

    Hamdun, Hak Meydanı'nda eylem ve gösterilerin yanı sıra çeşitli sosyal faaliyetlerin de yapıldığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

    "Burada düğünler ve kutlamalar yapılıyor, sosyal etkinlikler, insanları geliştirme kursları, şiir geceleri, zikir gibi çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Bizlerin ve hükümetin bu insanların taleplerini yerine getirmesi gerekir. Halk direniyor."

    Hak Meydanı'nda geceleri toplanan binlerce insana, aşiretlerin kurduğu çadırlarda her tür hizmetin sunulması dikkati çekiyor. Eyleme katılanlardan bazıları meydanda din adamlarının ve alanında uzman kişilerin konuşmalarını dinlerken, bazıları da sıcak çadırlardaki çeşitli sosyal faaliyetlere iştirak ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow