hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mursi'den 4 ay sonra "kendiliğimden düzeltirim" açıklaması

    Mursiden 4 ay sonra kendiliğimden düzeltirim açıklaması
    expand

    Anayasayı değiştirme girişimi ülkede çatışmalara yol açan Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, "Hata yaptığımı hissettiğimde kendim doğrudan düzeltirim" dedi.

    Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yönetimde bulunduğu süre içerisinde bazı hatalar yaptığını ancak kibre kapılmadan bu hatalardan geri dönmeyi bildiğini söyledi. Mısır'daki özel bir televizyona konuşan Mursi, "Bir hata yaptığımı hissettiğimde kendim doğrudan düzeltirim" dedi.

    Mursi, Kasım ayında yaptığı anayasal düzenlemelerin 2 maddesinin bazı çevreler tarafından yanlış anlaşıldığını, kendisinin kibre kapılmadan ve geciktirmeden söz konusu 2 maddede değişiklik yaptığını belirtti.

    Diğer bir hatasının ise genel seçim için ilk etapta 27 Nisan tarihinin belirlenmesi olduğunu söyleyen Mursi, bu tarihin Hristiyanların Paskalya Bayramı'na gelmesi nedeniyle bu hatasından da geri dönerek seçimi 22 Nisan tarihine aldığını hatırlattı.

    "Gerekli görüşmelerin ardından profesyonellik ve hukuka uygunluğu dikkate alarak bir konunun açıkça doğru olması halinde hiçbir kararı çıkartmaya tereddüt etmem" diyen Mursi, yolsuzluk olaylarıyla ilgili tespitinde de yanıldığını belirterek, "Mısır'da yolsuzluğun bu derece olduğunu tahmin edemedim" ifadesini kullandı.

    Genel seçim tartışmaları

    Muhalefetin itiraz ettiği 22 Nisan tarihinin genel seçim için uygun olduğunu söyleyen Mursi, erken cumhurbaşkanlığı seçimi çağrılarını, "22 Nisan erken cumhurbaşkanlığı seçimi için uygun ancak genel seçim için uygun değil mi" sözleriyle eleştirdi.

    Mursi, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) benim oluşumumda büyük bir rolü olduğunu inkar etmiyorum" diyerek, bütün Mısır'ın cumhurbaşkanı olduğunu, her kesimle diyalog yapabileceğini ve kararlarında İhvan'ın hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

    Hükümetin başarısız olduğuna yönelik iddiaları da reddeden Mursi, hükümetin vatandaşın güvenliğini sağlama konusunda bazı zayıf noktaları bulunduğunu dile getirdi. Mursi, buna rağmen güvenlik konusunda iyileşme görüldüğünü sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow