hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kıbrıs Rum Kesimi batacaksa batsın"

    Kıbrıs Rum Kesimi batacaksa batsın
    expand

    Alman Sosyal Demokrat Parti SPD'nin Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "Kıbrıs Rum Kesimindeki sistem kurtarılmamalı ve batmalı" dedi.

    Alman Sosyal Demokrat Parti SPD'nin Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Avrupa'dan gelecek maddi yardımla kurtarılmasına karşı olduğunu açıkladı.

    "Rum Kesimindeki sistem kurtarılmamalı ve batmalı" diyen Gabriel, Bild gazetesine verdiği demeçte bu sistemin vergi kaçakçıları için cennet olduğunu öne sürdü.  

    Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki ticaret modelinin Rus oligarşisi, Sırp mafyası ve vergi kaçakçılarının elinde olduğunu kaydeden SPD Genel Başkanı, bu ülkenin Almanya'dan ve Avrupa'dan gelecek paralarla kurtarılmasına karşı olduğunu söyledi.

    Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki sistemin AB'ye uygun olmadığını, hatta Avrupa düşmanı olduğunu savunan Alman politikacı, yeni seçilen Nikos Anastasiadis'in de vergi kaçakçılarıyla mücadele etmeyi reddettiğini kaydetti.

    Sigmar Gabriel ayrıca AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Avrupa genelinde yürürlüğe girmesi planlanan Mali işlem vergisine de katılmaya hazır olmadığını belirtti.

    SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel bu hafta resmi temaslar için Türkiye'de bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow