hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den Suriyeli muhaliflere yardım

    ABDden Suriyeli muhaliflere yardım
    expand

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de muhaliflere 60 milyon dolar ek yardım sağlayacaklarını açıkladı.

    "Suriye'nin Halkının Dostları" çekirdek grubu Roma'da biraraya geldi.  İtalya Dışişleri Bakanlığı konutu Villa Madama'daki toplantıya ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün ve Suudi Arabistan katılıyor.

    Toplantı sonrasında ABD Dışişleri ve İtalyan Dışişleri Bakanları, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz El Hatip'le kameralar karşısına geçti. Suriyeli muhaliflere yeni yardım paketinin ne olacağının anlatıldığı toplantının sonunda protesto gösterisi vardı.

    Toplantının sonunda salondaki bir protestocu sarı bir pankart açtı. Pankartta "Türkiye, ABD, AB, İtalya ve Katar teröristleri destekliyor, barışı engelliyor'' yazıyordu.

    Basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry,  ülkesinin, Suriye sivil muhalefetinin çatı örgütü ulusal koalisyona 60 milyon dolarlık ek bir yardım göndereceğini söyledi.

    Kerry, Suriye silahlı muhalefetine de ilk kez doğrudan yardım edeceklerini açıkladı. İsyancılara, gıda ve tıbbi yardım malzemeleri gönderilecek.

    Suriyeli muhalifler, toplantıya nitelikli askeri yardım beklentisiyle girdiklerini açıklamıştı. Bu beklentinin cevaplandığına dair kamuoyuna yansıyan bir bilgi yok.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow