hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan muhalefetinde Karamanlis çatlağı

    Yunanistan muhalefetinde Karamanlis çatlağı
    expand

    Yunan ana muhalefet partisi SYRİZA'nın liderinin "Konstantinos Karamanlis" vakfının etkinliğine katılacak olması parti içinde tartışmalara yol açtı.

    Yunan ana muhalefet partisi SYRİZA'nın lideri Aleksis Çipras'ın "Konstantinos Karamanlis" vakfının gerçekleştireceği bir etkinliğe katılıp, konuşma yapacak olması parti içinde huzursuzluğa neden oldu.

    SYRİZA Partisi'nin önde gelen üyeleri, Çipras'ın etkinliğe katılarak, Yeni Demokrasi Partisi'nin eski lideri Kostas Karamanlis taraftarlarıyla "flört" ettiğini öne sürdü.

    Partinin önde gelen üyelerinden Panayiotis Lafazanis ve Aleksis Mitropulos'un da, Çipras'tan etkinliğe katılmamasını istedikleri ve partilerinin Yeni Demokrasi Partisi ile özdeşleştirilmemesi gerektiğini ifade ettikleri öğrenildi.

    Bu arada medyaya konuşan bazı SYRİZA milletvekilleri, Yeni Demokrasi Partisi'nin geçmişe oranla çok değiştiğini ve 1974'te Konstantin Karamanlis'in kurduğu Yeni Demokrasi Partisi ile bugünkü Yeni Demokrasi Partisi'nin aynı olmadığını savundu.

    Konstantinos Karamanlis Vakfı'nın çarşamba günü gerçekleştireceği etkinliğe başta Karamanlis ile yaşadığı zor ilişkilerle bilinen eski başbakan ve YDP onursal başkanı Konstantin Miçotakis ile Yeni Demokrasi Partisi'nin eski lideri Kostas Karamanlis ve Ahilleas Karamanlis'in de katılması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow