hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den Şam'a sürpriz çıkarma!

    CHPden Şama sürpriz çıkarma
    expand

    Geçtiğimiz kasım ayında Suriye'ye giden CHP heyeti bir kez daha Şam'da. Hatay milletvekili Hasan Akgöl başkanlığındaki heyet Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüştü.

    Suriye Resmi Haber Ajansı SANA'nın haberine göre, görüşmede ülkedeki durum ele alındı.

    Milletvekilleri Esad'a "Türk halkının Suriye'nin iç işlerine karışılmasına karşı olduğu ve iyi komşuluk ilişkileri kurmak istediği" mesajını iletti.

    Suriye Cumhurbaşkanı ise "Türk halkının Suriye'nin istikrarına destek veren tavrıyla, Erdoğan hükümetinin teröre destek verme ve bölgeyi istikrarsızlaştırma ısrarı arasındaki farkı gözetmenin gereğine" dikkat çekti.

    Suriye lideri habere göre, Suriye halkının Erdoğan hükümetinin politikalarını reddeden Türk güçlerinin ve partilerinin tavrını takdir ettiğini ve bu politikaların bölgedeki toplumların etnik ve dini çeşitliliğini olumsuz etkilediğini ifade etti.

    GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

    Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, görüşmede CHP heyetinin Esad'a, "Türk halkının, Suriye'nin iç işlerine karışılmasına karşı olduğunu ve iyi komşuluk ilişkilerini korumak istediğini, ayrıca krizin başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine sıçramasından endişe duyulduğunu" aktardığı belirtildi.

    Esad'in ise "Türk halkının Suriye'nin istikrarına destek veren tavrı ile Erdoğan Hükümeti'nin teröre destek veren ve bölgeyi istikrarsızlaştıran tavrı arasında bir ayrım yapılması gerektiğini vurguladığı" bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow