hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir haftada 816 ölü

    Bir haftada 816 ölü
    expand

    Suriye'de Beşşar Esad'e bağlı ordu birliklerinin bir hafta boyunca çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 816 kişinin öldüğü bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC) Esad güçlerinin bir haftadan bu yana muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda, 816 sivilin yaşamını yitirdiğini, hayatını kaybedenler arasında 86 çocuk, 74 kadın ve 8 aktivistin yer aldığını belirtti.

    -Şam'ın birçok banliyösü ağır ateş altında-

    Bu arada, başkent Şam'ın batı kesiminde yer alan Deraya'nın Suriye ordusunun bombardımanı nedeniyle patlamalara sahne olduğunu vurgulayan Suriye Koordinasyon Komitesi(LCC), Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) arasında yoğun sokak çatışmalarının meydana geldiğine dikkati çekti.

    Filistinli mültecilerin barındığı Şam'ın Yermuk bölgesi, Berze, Mudamiye, Doğu Guta ve Haresta bölgelerinin yoğun top ateşine maruz kaldığına işaret eden LCC, ÖSO birliklerinin kentin doğusunda yer alan Adra bölgesindeki 39. askeri birliğin çevresini kuşattığını ve birliğin çevresinde, iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.

    Öte yandan Şam civarındaki Hüseyniye kampında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -25 asker ÖSO'ya katıldı-

    Humus'un Tedmur ilçesinde 25 askerin birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığını duyuran LCC, kentin Rastan ilçesinin de sabahtan bu yana tank ve top ateşine tutulduğunu, kasabadan dumanların yükseldiğini ve halkın korkudan ilçeyi terk etmeye başladığını belirtti. Rejim güçlerinin ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus'un Halidiye,

    Bab-ı Amr ve İnşa'at bölgelerine tank, top ve havan saldırıları düzenlediğini kaydeden LCC, savaş uçağının kentin Hula beldesindeki yerleşim birimini bombalaması sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu ve bombardımanda çok sayıda evin yıkıldığını veya hasar gördüğünü ifade etti.

    -Muhalifler, Rakka'daki 17. askeri birliği kuşattı-

    Rakka'daki 17. askeri birliğin Nusra Cephesi ile ÖSO birlikleri tarafından kuşatılğını ve birliğin çevresinde şiddetli çatışmaların meydana geldiğini vurgulayan LCC, kuzeydeki Halep ve İdlib kentlerinde de Esad birlikleriyle silahlı muhaliflerin çatıştığını hatırlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow