hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yangının nedeni çarşamba açıklanacak

    Yangının nedeni çarşamba açıklanacak
    expand

    Almanya'nın Backnang kentinde çıkan, 8 Türk'ün öldüğü yangınla ilgili incelemenin tamamlandığı, çarşamba günü yangının sebebi konusunda bilgi verileceği kaydedildi.

    Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Backnang kentinde çıkan, Türk anne ve yedi çocuğunun hayatını kaybettiği yangınla ilgili incelemenin tamamlandığı bildirildi.

    Polis açıklamasında, olay yerindeki incelemelerin tamamlandığı, artık elde edilen bilgilerin değerlendirileceği ifade edildi.

    Açıklamada, çalışmaların hafta ortasına kadar biteceği ve Çarşamba günü yangının sebebi konusunda bilgi verileceği kaydedildi.

    Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, olayı tüm yönleriyle araştıran devlet makamlarına güvensizlik duymak için herhangi bir sebebin bulunmadığını belirtti.

    Çok sayıda Türk kökenli kişinin Almanya'da güvenlik konusunda şüphe ve kuşkuları olduğunu ifade eden Karslıoğlu, Türk toplumunun güvensizliğinin Mölln ve Solingen'deki kundaklamalar ile ırkçı ''Nasyonalsosyalist Yeraltı'' (NSU) terör hücresinin cinayetlerinden sonra ortaya çıktığını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow