hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Can Denktaş, hayatını kaybetti

    Can Denktaş, hayatını kaybetti
    expand

    KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın torunu Can Denktaş, babasının kabri başında intihar etti.

    KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın torunu Can Denktaş, intihar girişimi sonrası kaldırıldığı Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YDÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Can Denktaş'ın müdahaleye rağmen saat 01.20'de hayatını kaybettiği bildirildi.

    Can Denktaş, dün öğle saatlerinde Lefkoşa Belediyesi mezarlığında babası Raif Denktaş'ın kabri başında kendine ait tabancayla karnına bir el ateş etmişti.

    Ağır yaralı olarak kaldırıldığı YDÜ Hastanesi'nde 6 saat süren bir operasyon geçiren Can Denktaş, yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

    -Ekonomik sıkıntıları vardı-

    İddiaya göre, Can Denktaş, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar etti. Can Denktaş, yaklaşık 2 sene önce kredi borcunu ödeyemediği için tutuklanmış, babaannesi olan Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'ın cezayı ödemesi üzerine serbest bırakılmıştı.

    Can Denktaş aleyhine, borçları nedeniyle Lefkoşa ve Girne mahkemelerindeçok sayıda dava olduğu da ifade ediliyor.

    "Can,anlış bir yol seçti"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     KKTC'de Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, yeğeni Can Denktaş'ın intihar ederek hayatına son vermesini "Can, ekonomik sorunlarından dolayı mücadeleci bir kişi olmasına rağmen yanlış bir yol seçti" dedi.

    KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın torunu, merhum Raif Denktaş'ın oğlu iş adamı Can Denktaş'ın ölümüne ilişkin Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) hastanesinde basın toplantısı düzenlendi.

    Serdar Denktaş, yeğeni Can Denktaş'ın intiharına ilişkin, ülkede genel bir ekonomik sıkıntı ve darboğaz yaşandığını belirterek, bunun kendi işini yapan Can Denktaş'ın da sorunu olduğunu söyledi. Denktaş, "Belli ki dün meydana gelen yeni bir gelişmeyle Can, mücadeleci kişiliğinden vazgeçip bu duruma düştü" diye konuştu.

    "Can'ın bu yaptığı çıkış yolu değil"

    "Can'ın bu yaptığı çıkış yolu değil, kurtuluş değil. Can, ekonomik sorunlarından dolayı mücadeleci bir kişi olmasına rağmen yanlış bir yol seçti" diyen Serdar Denktaş, Can'ın sıkıntıları olduğunu ancak insanların "ben gideyim de benden sonra ne olursa olsun" düşüncesine girmemesi gerektiğini vurguladı.

    Serdar Denktaş, geride kalan aile bireylerinin çok büyük acı yaşadığını belirterek, "Birçok insan sıkıntı içinde ama sakın kimse bu yolu seçmesin. Lütfen sıkıntıda olan 'ben ödeyemiyorum' desin. Kendi canını almak çözüm değil. Can, bu yanlışı nasıl yaptı, anlamak mümkün değil. Mücadeleci bir kişiliği vardı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serdar Denktaş, Can Denktaş'ın cenazesinin, ABD'deki abisi Rauf Alp Denktaş'ın bu gece adaya gelmesinin ardından yarın Lefkoşa Mezarlığı'nda babasının kabrinin yanında toprağa verileceğini söyledi.

    YDÜ Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Besim de ameliyata alınan Can Denktaş'ın kanamasının kontrol altına alındığını, duran kalbinin müdahaleyle çalıştırıldığını ancak yoğun bakımdayken hastayı kaybettiklerini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow