hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dış basın Öcalan'ı "flaş" geçti!

    Dış basın Öcalanı flaş geçti
    expand

    Abdullah Öcalan'ın bugün Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında okunan mesajı tüm dünya basınının gündemine oturdu.

    Haber ajansları Öcalan'ın BDP'li milletvekilleri tarafından dünyaya duyrulan sözlerini "flaş" koduyla geçerken, BBC, Guardian, El Cezire gibi birçok televizyon ve gazetenin internet sitesinde de haber ilk sıralarda yer aldı.

    BBC World kanalı ayrıca tüm gün İstanbul'dan ve Londra'dan canlı bağlantılar ve yorumlarla Türkiye'deki gelişmeleri seyircilere aktardı.

    CNN televizyonu da yıllardır Türkiye'de yaşayan gazeteci Andrew Finkel'a bağlanarak, yaşaşanlarla ilgili yorumlarını aktardı.

    BBC:
    BBC'nin haberinde, "Türkiye'de savaşan Kürt isyancıların hapisteki lideri Abdullah Öcalan, yıllar süren savaşın ardından ateşkes çağrısı yaptı" denildi.

    El Cezire:
    El Cezire de haberinde, "Öcalan'ın deklarasyonu, 30 yıl süren ve yaklaşık 40 bin kişinin canına mâl olan sorunun çözümüne dair umutları artırdı" ifadesini kullandı.

    The Guardian:
    İngiliz The Guardian gazetesi de, "PKK lideri 30 yıllık Kürt savaşını sona erdirmek için tarihi bir jest yaptı, silah sorununu bir can daha kaybetmeden çözme ihtiyacına vurgu yaptı" ifadesine yer verdi.

    The Guardian'a konuşan Kürt sorunu tarihçisi Mesut Yeğen, "PKK'nın yeni anayasa ilan edilmeden tüm savaşçılarını çekmemesi, anayasa değişiklikleriyle ilgili müzakerelerde ellerindeki kozu kaybetmek istemedikleri anlamına geliyor. Ancak hükümet bu koşulu kabul etmiş gibi görünüyor" dedi.

    AFP:
    AFP'nin haberinde, "Ateşkes çağrısı yapan Abdulah Öcalan, Türkiye'nin yeni bir çağa girdiğini söyledi" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow