hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lübnan Başbakanı istifa etti

    Lübnan Başbakanı istifa etti
    expand

    Lübnan Başbakanı Necib Mikati istifa etti.

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkede yaşanan yeni seçim kanunu konusunda hükümet ortaklarıyla anlaşmazlığa düştüğünü belirterek, ani bir kararla hükümetin istifa ettiğini açıkladı.

    Beyrut'ta bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile görüşen ve Başbakanlık binasına giden Mikati, kurmaylarıyla bir süre görüştükten sonra basının karşısına çıktı.

    Lübnan halkına canlı olarak seslenen Mikati, politik yaşama başladığı ilk günden bu yana her zaman yaşanan sorunların çözümü için çaba harcadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Ben her zaman diyalogdan yana oldum. Ülkede yaşanan sorunların diyalog yoluyla çözülmesi ve yeni hükümetin kurulmasına fırsat vermek için istifa ediyorum. Kamu çalışanlarının yeni ücret durumunu belirleyen yasayı ülke ekonomisine zarar vermeyecek bir şekilde hazırlayarak, parlamentoya gönderilmesini sağladım. Bugün Bakanlar Kurulu'nda, yapılacak olan seçimler için yeni seçim kanunu üzerinde tartıştık. Yeni seçim kanununu ve seçimlerin zamanında yapılmasını destekliyorum. Ben hükümetin istifasını açıklıyorum ve Lübnan'daki güçlerin tümünü ülkenin bilinmezliğe doğru gitmesini engellemek için üzerlerine düşeni yapmaya çağırıyorum."

    Yaşanan sorunlar karşısında her zaman çözümler bulup Lübnan'ı korumaya çalıştığını ifade eden Mikati, "Şimdi size konuşma yaparken geldiğim Tripoli kentinde kan dökülüyor. Burada yaşayan insanlar şehitlerine elvada ediyor. Ben ülkede seçimin zamanında yapılması için gereken her şeyin yapılmasını istiyorum. Diyalog, Lübnan'ı kurtarmak için tek yoldur ve kurtarıcı hükümet mutlaka kurulmalıdır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow