hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarkozy'ye kozmetik soruşturması

    Sarkozyye kozmetik soruşturması
    expand

    Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında, ünlü bir kozmetik firmasının sahibiden "çıkar sağlamaktan" soruşturma açılması istendi.

    Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında, 2007'deki seçim kampanyası sırasında ünlü bir kozmetik şirketinin 90 yaşındaki sahibi Liliane Bettencourt'un "acziyetinden yararlanarak çıkar sağlamak" suçundan soruşturma açılması istendi.

    Seçim kampanyası sırasında "usulsüz yardım" aldığı gerekçesiyle Sarkozy hakkında süren yargılama sürecinde yeni gelişme yaşandı. L'Oreal'in sahibi Bettencourt'un, Sarkozy hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtilerek, Sarkozy'nin ifadesi alındı.

    Bordeaux Mahkemesi'ne gizlice gelen ve gece geç saatlerde ayrılan Sarkozy, sık sık Bettencourt'un evine geldiği iddiasıyla evde görevli dört çalışan ile yüzleştirildi.

    Soruşturma kararını eleştiren Sarkozy'nin avukatı Thierry Herzog, yapılan işlemin "tutarsız" ve "hukuksuz" olduğunu savunarak, iptal için Bordeaux Temyiz Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

    "Üyeliği tartışmaya açıldı"

    Bu arada eski cumhurbaşkanlarının Anayasa Mahkemesi'nin doğal üyesi olduğu Fransa'da mahkeme üyeliği de tartışmaya açıldı.

    Sarkozy'nin, hakkında açılan dava ve gelinen aşamada, özellikle "acziyetten yararlanarak çıkar sağlamak" suçlaması sonrasında Anayasa Mahkemesi üyeliğinden istifa etmesi gerektiği belirtildi.

    Aynı konuda 2012'nin Kasım ayında da ifade veren Sarkozy'nin Bettencourt'tan 4 milyon avro yardım aldığı iddiasıyla evi ve bürosunda arama yapılmıştı. Sarkozy, daha önce yaptığı açıklamalarda, yasalarla belirlenen miktarın dışında mali destek almadığını iddia etmişti.

    Sarkozy hakkında daha önce Pakistan'a yapılan denizaltı satışındaki usulsüzlükler, cumhurbaşkanlığı döneminde kamuoyu anketleri için araştırma şirketlerine ödediği yüksek ücretler ve devrik Libya lideri Kaddafi'den de seçim kampanyası için mali destek aldığı ileri sürülmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow