hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katliamcı Breivik'in annesi öldü!

    Katliamcı Breivikin annesi öldü
    expand

    Norveç'te katliam yapan Anders Behring Breivik'in annesi Wehche Behring Breivik, 66 yaşında hayatını kaybetti.

    Anders Behring Breivik'in cuma akşamı vefat eden 66 yaşındaki annesi Wenche Behring Breivik ile vedalaşmak için geçtiğimiz hafta İlla cezaevine getirildiği ve oğlu ile vedalaşmasına izin verildiği öğrenildi.

    Avukat Tor Jordet, Breivik'in annesine çok bağlı olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz hafta İlla cezaevinde anne ve oğlu birbirine sarılarak vedalaştı. Brevik kafesten çıkarak, ziyaret odasında annesi ile birlikte oldu. Breivik annesine sarılıp öptü. Aralarında başka bir şey konuşulmadı“ dedi.

    Breivik'in annesinin neden öldüğü açıklanmadı, ancak doktorlar oğlunun yaptıklarına ve cezaevinde olmasına dayanamamış olabileceğini söyledi.

    Wahnche Behring Breivik'in avukatı Ragnhild Torgersen konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini ancak anne Breivik'in oğlunun yakalanmasından sonra büyük üzüntü yaşayarak birden çöktüğünü söyledi.

    Breivik'in avukatı Tord Jordet ise, "Breivik ve annesi arasında ideolojik ayrılıklar olsa da birbirlerine çok bağlı idiler. 22 Temmuz olaylarının, annesini ne kadar etkilediğini konuşuyorlardı ve annesi ne kadar üzüldüğünü anlatıyordu. Annesi son bir yılında yazılan ve söylenen yalanlar nedeniyle çok yıkılmıştı. Breivik de annesinin üzerinde ne kadar ağır bir yük olduğunu biliyor, daha çok üzülmemesi için bir an önce ölmesini istiyordu“ dedi.

    Breivik 2006 yılına kadar annesinin Oslo'daki dairesinde yaşamış, 2011 yılında, katliamlarından kısa bir süre önce Rena'daki çiftliğe taşınmıştı. Polis çiftlikte bin ve bin 500 kiloluk patlayıcılar bulmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow