hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Breivik'e cenazeye katılma izni çıkmadı

    Breivike cenazeye katılma izni çıkmadı
    expand

    Norveç'te 22 Temmuz 2011'de 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik'e, annesinin cenazesine katılma izni verilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Breivik Cuma akşamı 66 yaşında ölen annesi Winchence Behring Breivik'in cenaze törenine katılmak için cezaevi yönetiminden izin istedi.

    Ancak cezaevi yönetimi, 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Breivik'in cenazeye katılmasına izin vermedi.

    İlla Cezaevi Müdürü Knud Bjarkeid, Breivik'in kısa süre önce cezaya çarptırıldığını hatırlatarak "Breivik hapiste izin alacak kadar uzun süre kalmadı. Bu nedenle güvenlik sorunu var. Yaptığımız özel değerlendirme sonunda izin vermeme kararı aldık. Bu tür kararlar, ağır suç işleyen herkes için geçerli. Breivik 77 kişinin katili" dedi.

    "Annem kötü insan değildi"

    Breivik'in Avukatı Tord Jordet, kararı eleştirerek, "Cezaevinden bana bir cevap gelmedi ama karar duyulmuş bir karar değil. Brevik annesinin cenazesine katılmak istiyor. Çünkü annesini çok seviyordu. Annesi ile aralarında çok sıkı bağlar vardı" dedi.

    Tord Jordet, Breivik'in, annesinin kötü insan olmadığını söylediğini belirterek, bundan böyle annesinin kötü bir anne olmadığını anlatmaya çalışacağını ve annesi hakkındaki olumsuz söylentileri yok etmek için mücadele vereceğini söyledi.

    "Çocuklardan mektup alıyor"

    Öte yandan Breivik'in Norveçli çocuklardan mektuplar ve resimler aldığı bildirildi.

    İlla Cezaevi Müdürü Knud Bjarkeid özel durumlar hakkında konuşma hakkına sahip olmadığı için mektuplar konusunda açıklama yapamayacağını söyledi.

    Avukat Tord Jordet ise, Breivik'in çocuklardan, gençlik kuruluşlarından, siyasi görüşlü insanlardan çok sayıda mektup aldığını belirterek, "Cezaevi yönetimi mektupları yazan çocukların aileleri ile kontak kuruyor mektupları engellemeye çalışıyor. Breivik'in ifade özgürlüğünü engelleme hakları yok. Çocukların da ifade özgürlüğü var. Çocukların ifade özgürlükleri de engellenemez" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow