hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mursi'den geri adım

    Mursiden geri adım
    expand

    Kahire İstinaf Mahkemesi, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Başsavcı Abdülmecid Mahmud'u görevden alma kararını iptal etti.

    Mursi'nin Başsavcı Abdülmecid Mahmud'u görevinden alarak, Talat İbrahim'i yerine ataması kararının iptali için 5 ayrı dava açılmıştı. Davaya bakan mahkeme, Cumhurbaşkanı Mursi'nin kararını iptal etti. Cumhurbaşkanı Mursi'nin, mahkemenin kararı hakkında temyiz başvurusunda bulunabileceği bildirildi.

    Mahmud'un azil kararına karşı açılan dava dilekçesinde, "Cumhurbaşkanı'nın baskıcı bir metot kullandığı, yasama, yürütme ve yargı yetkilerini elinde toplamak istediği, bu nedenle Başsavcı Abdülmecid Mahmud'u görevinden alarak, Talat İbrahim'i yerine atayan bir kararname yayınladığı" ifadelerine yer verilmişti.

    Dilekçede ayrıca Mursi'nin söz konusu kararnamesinin, "Yargıya müdahale etmek ve başsavcının azledilemeyeceğine ilişkin yasayı çiğnemek" anlamına geleceği  belirtilmişti.

    Mursi, 12 Ekim'de Başsavcı Abdülmecid Mahmud'u görevden alarak Vatikan'a Büyükelçi olarak atamıştı. Mahmud ise mevcut yasalara göre Cumhurbaşkanı'nın böyle bir tasarrufta bulunamayacağını savunarak görevine devam etmişti.

    Cumhurbaşkanı Mursi, Başsavcı Abdülmecid Mahmud'un yerine başsavcılık görevine Talat İbrahim'i getirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow