hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müşerref'e ülke dışına çıkış yasağı

    Müşerrefe ülke dışına çıkış yasağı
    expand

    İngiltere ve Dubai'deki sürgün hayatından sonra ülkesine dönen Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e ülke dışına çıkış yasağı getirildi.

    Hakkındaki suçlamalar nedeniyle savunma süresi istemek için Karaçi'deki Sindh Yüksek Mahkemesi'ne gelen Müşerref'e kefaletle iki hafta daha süre tanınırken, ülke dışına çıkış yasağı getirildi.

    Karar, Müşerref'in avukatlarının tepkisine neden oldu.

    Duruşmayı protesto etmek amacıyla mahkemeye gelen 20 kadar karşıt görüşlü avukat Müşerref'i protesto etti. Müşerref için "diktatör ve asılsın" sloganları atan aralarında avukatların da bulunduğu protestoculardan birinin ayakkabısını Müşerref'e atması üzerine eski liderin mahkeme salonundan hızla uzaklaştırıldığı bildirildi.

    Bu arada, Müşerref'e yönelik terör saldırısı uyarısı yapıldı.

    Müşerref'in devlet başkanlığı öncesi komutanlığını yaptığı Özel Kuvvetler Dairesi tarafından hazırlanan bir istihbarat raporunda, Müşerref'in bir çok intihar komandosunun hedefinde olduğu ve güvenlik önlemlerinin daha da arttırılması istendi.

    Pakistan'da 1999'da askeri darbe ile iktidara gelen ve 2008 yılına kadar devlet başkanı olan Müşerref, 2007'de eski başbakanlardan Benazir Butto'nun öldürülmesinde ihmali olduğu ve olağanüstü hal ilan edilmesi sürecinde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle suçlanıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow