hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Papa ilk kez ''Haç Yolu"nu yönetti

    Papa ilk kez Haç Yolunu yönetti
    expand

    Papa Franciscus, Paskalya haftasının Kutsal Cuması'nda Hazreti İsa'nın hayatının son anlarının temsilinin yapıldığı "Via Crucis (Haç Yolu)" ritüelini yönetti.

    Paskalya Yortusu'ndan önceki son ve kutsal olarak anılan Cuma gününde, Roma'daki ünlü Kolezyum anıtının yanında yapılan ''Via Crucis (Haç yolu)'' ritüeline Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, ilk kez katıldı.

    İsa peygamberin ölüm cezasına çartpırılışından başlayıp, çarmıha gerilmesi ve ölümüne giden çileli yolculuğu anlatan 14 aşamadan oluşan ''Via Crucis'', Paskalya döneminde yapılan etkinlikler arasında en dramatik olmasıyla ön plana çıkıyor.

    Lübnan'dan gelen gençlerin taşıdığı hacın ''Via Crucis''teki yolculuğunu tamamlamasının ardından kısa bir konuşma yapan Papa Franciscus, Lübnanlı gençlere hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, "Emerit Papa 16. Benediktus'un Lübnan ziyaretinde, Müslüman kardeşlerimiz ve diğerlerinin, Hristiyan toplumuyla güçlü bir şekilde aynı düşüncede olmasının güzelliğini gördük. Bu, Ortadoğu ve dünya için umudun işareti" dedi.

    Önceki yıllara göre daha fazla kişinin katıldığı ''Via Crucis''te, çok sayıda inananın ellerinde mumlarla, dualara eşlik ettiği gözlendi. Törende, Lübnan, Arjantin gibi ülkelerin bayraklarının çokluğu dikkati çekti.

    Papa Franciscus'u tören alanına gelip gidişinde, Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno karşılayıp, uğurladı.

    Bu arada, Papa'nın dün öğleden sonra da yine Paskalya Yortusu etkinliklerinden bir diğerinde ''Kutsal Cuma Tanrı'nın Tutkusu'nda'', Aziz Petrus Bazilika'nın zemininde İsa Peygamber için secde etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow