hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müşerref terör mahkemesine çıkarıldı

    Müşerref terör mahkemesine çıkarıldı
    expand

    Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, 2007'de olağanüstü hal ilan ederek yüksek yargıçları görevden alıp ev hapsinde tuttuğu gerekçesiyle Terör Mahkemesi'ne çıkarıldı.

    Müşerref'in anayasayı askıya aldığı ve yüksek yargı mensuplarını ev hapsinde tutarak özgürlüklerini kısıtladığı için açılan davada, Baş Yargıç Kauser Abbas Zahidi, Müşerref'in tutuklu yargılanmasına ve savunmasını hazırlaması için iki hafta süre verilmesine karar verdi.

    Müşerref'in İslamabad polis merkezine götürüldüğü ve bir süre orada bekletildiği belirtildi.

    Müşerref'in terör örgütlerinin hedefinde olan bir isim olması ve hapishanelerdeki güvenliğin yetersizliği nedeniyle eski liderin polis kontrolündeev hapsinde tutulması ihtimalinin yüksek olduğu ifade ediliyor.

    Aşiret lideri Akbar Bugti'nin öldürülmesi ve Benazir Butto suikastinde ihmali olmakla suçlanan Müşerref hakkında, İslamabad Yüksek Mahkemesi tarafından tutuklanma kararı verilmişti.

    Asker korumaları karardan sonra Müşerref'i hızla mahkemeden uzaklaştırmıştı.

    Bu olay üzerine geçici hükümet, asker korumaları görevden alarak Müşerref'in koruma sorumluluğunu polise vermişti.

    Mahkemeden kaçmakla suçlanan Müşerref hakkında yeni bir dava daha açılması bekleniyor.

    Yönetimi 1999 yılında darbeyle ele geçiren Müşerref, 2008 yılında görevini bırakmak zorunda kalmış, bu tarihten sonra İngiltere ve Dubai'de sürgünde kalmıştı.

    Mayısta yapılacak genel seçimlere katılmak için geçen ay Pakistan'a dönen 69 yaşındaki Müşerref, seçim komisyonu kararıyla seçimlere girmekten men edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow