hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çekilme dış basının da gündemini belirledi

    Çekilme dış basının da gündemini belirledi
    expand

    PKK'nın çekilme kararı; dünya basınında da geniş yer buldu. İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Bu kez Türkiye'deki pek çok kişi iyimser" ifadelerine yer verdi.

    Amerikan Washington Post gazetesi haberi, "Barış çabaları kapsamında PKK Türkiye'den Kuzey Irak'a çekilecek" başlığıyla duyurdu.

    Yazıda, "PKK'nın çekilmesi, kökeni Osmanlı İmparatorluğu'nun çökmesi ve Ortadoğu'da sınırların yeniden çizilmesine dayanan çatışmaların siyasi çözümü yolunda, temel bir adım olarak görülüyor" denildi.

    İngiliz Financial Times gazetesinde çekilme kararı, "Bölgedeki siyaseti dönüştüren barış sürecinin son aşaması" olarak değerlendirildi.

    Daniel Dombey imzalı makalede "35 bin cana mal olan çatışmaları bitirmek Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için tarihi bir başarıya işaret ediyor" denildi.

    PKK ile uzlaşının Türkiye'nin Suriye pozisyonunda da sonuçları olacağı ifade edildi.

    İngiliz yayın kuruluşu BBC'de başlık "Murat Karayılan PKK'nın Türkiye'den çekileceğini duyurdu" şeklindeydi.

    "PKK ateşkes ilanını taraflar başarısız olmadan önce yaptı. Bu kez Türkiye'deki pek çok kişi iyimser" ifadelerine yer verildi.

    Amerikan The Wall Street Journal gazetesinde de "PKK mayıs ayının başında silahlı birimlerini Türk topraklarından çekeceğini açıklamasıyla, Türkiye, PKK ile barışa bir adım daha yaklaştı" yorumu yer aldı.

    İtalyan haber ajansı ANSA, Öcalan'ın 21 Mart'taki ateşkes mesajından sonra çekilme kararının beklenen bir karar olduğunu yazdı.

    "PKK mayıstan itibaren çekiliyor" başlığını kullanan Alman Die Welt gazetesinde de Türk ve Kürtler arasında Türkiye'de uzun yıllardır süren sorunun bu adımla bitebileceği vurgulandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow