hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'daki davayı izleyecek basın kuruluşları belli oldu

    Almanyadaki davayı izleyecek basın kuruluşları belli oldu
    expand

    Almanya'daki neo nazi davasını izleyecek Türk basın kuruluşları belli oldu. Davayı, Sabah, Hürriyet ve Evrensel gazeteleriyle İHA ve El Cezire takip edecek.

    Almanya tarihinin en önemli davalarından biri olarak gösterilen terör örgütü NSU davasında salonda yer alacak basın kuruluşları bugün yapılan kura sonucunda belirlendi.

    Münih Yüksek İdare Mahkemesi'nde Noter Prof. Dr. Dieter Meyer'in yaptığı çekiliş sonrası 6 Türk medya kuruluşu davayı salonda izlemeye hak kazandı.

    Çekilişin yapıldığı 2. grup torbada yer alan 63 Türk medya kuruluşundan Hürriyet, Sabah, El Cezire Türkiye ve Evrensel kurada kazandı.

    Haber ajanlarının yer aldığı birinci torbadan ise İhlas Haber Ajansı çıktı. Almanya'da yayın yapan basın kuruluşlarının yer aldığı üçüncü torbadan çıkanlaradn biri de Ebru TV oldu.

    Böylece 50 kişilik basın tribününde 6 Türk medya kuruluşu sabit yer hakkına kavuştu.

    17 Nisanda başlaması gereken neonazi terör hücresi NSU davası, Sabah gazetesinin Anayasa Mahkmesine basın listesi hakkında yaptığı itirazın haklı bulunması sonrası 6 Mayısa ertelenmişti.

    Anayasa Mahkemesinin "salonda 3 Türk basın kuruluşuna yer ayrılmalı" kararı sonrası basın listesini en baştan belirlemeye kadar veren Münih Yüksek İdare Mahkemesi, yöntem olarak da kura çekmeyi tercih etti.

    8'i Türk 10 kişiyi öldüren neonatı terör hücresi NSU davasının en az 2.5 yıl sürmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow