hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irkçı "Altın Şafak" lideri Müslümanları kızdıracak!

    Irkçı Altın Şafak lideri Müslümanları kızdıracak
    expand

    Yunanistan'ın ırkçı Altın Şafak Partisi'nin lideri Nikos Mihaliolakos, ancak kendisinin ve taraftarlarının gülebileceği bir "espri" ile Müslümanlara karşı düşmanlığını dile getirdi.

    Altın Şafak Partisi'nin, Geçen Paskalya bayramı öncesi Atina şehir merkezinde sadece Yunanlılar için gıda yardımı şovunun, Atina Belediye Başkanı Yorgo Kaminis'in emri ile polis tarafından engellenmesine öfkelenen Mihaliolakos "Ekstra" adlı televizyonun haber bültenine canlı bağlandı ve Müslümanlar hakkında ne düşündüğünü açık şekilde ortaya koyan bir güya "espri" yaptı.

    Mihaliolakos ile haber bülteninin sunucusu arasında şu diyalog geçti:

    -Fakir Yunanlılar için gıda yardımı yaptığımız aşevimize Müslümanları da davet edeceğiz.
    -Ciddi misiniz?
    -Evet domuz eti servisi yapacağız.

    Ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) milletvekili Petros Tatsopulos, ırkçı-faşist liderin bu sözlerine alaycı ve hironik bir dille "Mihalilolakos'un söyledikleri National Geographic'in "Domuzlar neye güler" belgeselinde yayınlanacak" diye cevap verdi.

    Paskalya öncesinde Altın Şafak'ın sadece Yunanlılara gıda yardımı polis müdahalesiyle engellenince, ırkçı-faşist milletvekili Yorgo Yermenis, Atina Belediye Başkanı Kaminis'e saldırarak yumruklamaya çalışmış, ancak yumruğu belediyenin aşevinde yemek bekleyen 12 yaşındaki fakir bir kız çocuğuna isabet etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow